Канцлерът на Австрия и лидер на Австрийската народна партия Себастиан

...
Канцлерът на Австрия и лидер на Австрийската народна партия Себастиан
Коментари Харесай

Край на коалиционното правителство в Австрия

Канцлерът на Австрия и водач на Австрийската национална партия Себастиан Курц разгласи края на съдружното държавно управление с Австрийската партия на свободата след оставката на вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе. Днес канцлерът и президентът Александър ван дер Белен ще обсъдят идната стъпка от политическата рецесия.

Само две години откакто съдружното държавно управление на канцлера Себастиан Курц пое ръководството на старана, в този момент то към този момент е история. До тук се стигна откакто вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка, поради абсурден видеозапис. Снощи пет хиляди стачкуващи се събраха в центъра на Виена, моменти преди да бъде оповестено разпускането на кабинета и свикването на предварителни избори
Себастиан Курц- канцлер на Австрия: " Предложих на президента привикване на предварителни избори и това да стане по-възможно най-бързия метод. "
Президентът на стараната утвърди предлагането на канцлера и следва двамата да обсъдят идната стъпка

Александър ван дер Белен - президент на Австрия: Сега всичко би трябвало да бъде направено, с цел да въстановим доверието на хората. Оставките бяха първата стъпка, само че просперитета на нашета страна би трябвало да бъде единствената цел на ръководещите.
Лидерът на опозиционната социалдемократическа партия упрекна канцлера Курц за бавната му реакция по отношение на видеото.

Памела Ренди-Вагнер - водач на Социалдемократическата партия: Себастиан Курц е знаел за видеото 48 часа, преди то да стане обществено притежание. И какво направи той? Австрия не се нуждае от такова държавно управление. Австрия се нуждае от непоклатимост и отговорност.
Федералният президент има правото да разпусне Народното събрание, само че нормално се насрочват избори със закон признат от депутатите. Но те могат да бъдат извършени най-рано в средата на юли или през септември. Това заяви Австрийската организация по печата, базирайки се на източници в държавното управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР