Канцлерът Ангела Меркел предупреди, че за да постигне Германия своите

...
Канцлерът Ангела Меркел предупреди, че за да постигне Германия своите
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Нужни са още много усилия за намаляване на въглеродните емисии

Канцлерът Ангела Меркел предизвести, че с цел да реализира Германия своите цели за понижаване на излъчванията от въглероден диоксид, са нужни "огромни старания " и още "редица спомагателни ограничения " през идващите години, съобщи ДПА.

В седмичното си послание към своите сънародници тя сподели, че немското държавно управление е подхванало доста стъпки за прекосяване към възобновими енергийни източници, които, по думите ѝ, в този момент обезпечават 38 на 100 от производството на електрическа енергия в страната. Канцлерът изрази вяра, че през 2025 година Германия ще бъде "доста над " поставената цел 40-45 % от електричеството да е добито от възобновими източници като вятър, слънце и биопродукти.

Държавата си е сложила задачата до 2030 година да генерира от възобновими източници 65 на 100 от електрическата енергия, а до 2050 година да доближи котата 80 на 100, напомни тя. Това е част от амбициозната поръчка на Германия до 2030 година да понижи своите излъчвания от въглероден диоксид до половината от нивото през 1990 година, а до 2050 година - с 80-95 на 100.

Германия е в развой на отвод от нуклеарната сила, а до 2038 година възнамерява да затвори последната си топлоелектрическа централа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР