Канцлерът Ангела Меркел изнесе реч в обновения завод на Volkswagen

...
Канцлерът Ангела Меркел изнесе реч в обновения завод на Volkswagen
Коментари Харесай

Германия планира да увеличи с 50% субсидиите за купуване на електрически автомобили

Канцлерът Ангела Меркел изнесе тирада в актуализирания цех на Volkswagen в Цвикау, където компанията даде старт на всеобщо произвеждане на своя електрически автомобил ID.3.

Германия възнамерява да усили с 50% безвъзмездната помощ, която се отпуска на купувачите на електрически коли, за пет години от 2020 година Това се споделя в държавен документ, забелязан от Reuters, който е най-новата част от серия от ограничения за ускорение на продажбите на транспортни средства с ниски излъчвания.

Според документа, който би трябвало да бъде разискван на среща на държавни чиновници и представители на автомобилни компании, дотациите при зареждащи се от контакта хибриди (плъгин) да се покачат от 3000 до 4500 евро. За транспортни средства на цена над 40 хиляди евро безвъзмездната помощ ще нарасне до 5000 евро.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В поддръжка на Volkswagen

Правителството си е сложило за цел 10 млн. електрически автомобила да се движат по пътищата на страната до 2030 година, което е част от политиката на страната да навакса изостването в бранша спрямо съперниците в Съединени американски щати и Китай.

Документът излезе на бял свят в деня, в който канцлерът Ангела Меркел изнесе тирада в актуализирания цех на Volkswagen в Цвикау, където компанията даде старт на всеобщо произвеждане на своя електрически автомобил ID.3, който ще коства към 30 хиляди евро. Това е първата комерсиална всеобща кола на Volkswagen, основана на технология, създадена само за коли с акумулатори. Досега към 35 хиляди броя от този модел са били поръчани от клиентите, като моделът се счита за жизненоважна вложения за отбрана на работните места.

" Вече можем да кажем, че Цвикау е дирек на днешната немска автомобилна промишленост и на нейното бъдеще ", сподели Меркел при откриването. " Нашата задача като политици е да създадем рамка, в която да се осъществят нови софтуерни нововъведения ".

Посещението на немския канцлер Ангела Меркел в актуализирания цех за електрически коли в Цвикау акцентира огромния залог, който направиха както Меркел, по този начин и основният изпълнителен шеф на VW Херберт Дийс.

Критиците на Меркел настояват, че работи прекомерно меко по отношение на автомобилната промишленост и не е съумяла да реализира по-значим прогрес в ограничението на излъчванията на парникови газове. В същото време Херберт Дийс се пробва да направлява скъпия преход към електрически автомобили, без да сътвори проблеми на един от стълбовете на немската промишленост.

Повече станции за зареждане

Меркел съобщи, че държавното управление ще влага 3.5 милиарда евро до 2035 година в построяването на станции за зареждане на електрически коли. В неделя в постоянния си подкаст тя сподели, че на Германия са нужни 1 млн. зарядни станции до 2030 година и прикани производителите на коли и комуналните компании да изиграят своята роля в построяването на нужната инфраструктура. Източник на организацията е декларирал, че BMW възнамерява да построи 4000 станции за зареждане на електрически коли.

През септември по време на автомобилното ревю във Франкфурт производителите на коли в Европа предизвестиха държавните управления, че разпоредбите на Европейски Съюз за понижаване на нездравословните излъчвания могат да бъдат пагубни за облагите и работните места, защото главните клиенти не купуват електрически транспортни средства.

Германските производители на коли форсират проектите си за стартиране на електрически транспортни средства, под напън на Европейския съюз нездравословните излъчвания от въглероден двуокис да се понижат с 37.5% сред 2021 и 2030 година, откакто са се намалили с 40% сред 2007 и 2021 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР