Канцлерът Ангела Меркел е дълбоко убеден евроатлантик, който смята за

...
Канцлерът Ангела Меркел е дълбоко убеден евроатлантик, който смята за
Коментари Харесай

Говорителят на германското правителство: Меркел е дълбоко убеден евроатлантик

Канцлерът Ангела Меркел е надълбоко уверен евроатлантик, който счита за вярно да акцентира разликите в германско-американските връзки, когато има такива, с цел да се запази положителното им положение. Това съобщи през днешния ден представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт, представен от Ройтерс и " Труд ".

Меркел шокира доста хора във Вашингтон и Лондон, откакто през вчерашния ден съобщи, че Европа би трябвало да вземе ориста си в собствен ръце. По този метод тя загатна, че Съединени американски щати при ръководството на Тръмп и Англия след референдума за излизане от Европейски Съюз не се преглеждат като надеждни сътрудници, както преди.

На постоянния седмичен брифинг на държавното управление в Берлин Зайберт сподели, че думите на канцлера приказват сами за себе си и са били изцяло ясни. „ Това бяха думи на надълбоко уверен евроатлантик “, акцентира той.

„ Точно тъй като трансатлантическите връзки са толкоз значими за (Меркел), от нейна позиция е вярно да се посочват почтено разликите “, съобщи Зайберт.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР