Каним Спаси София да формираме обща група в Столичния общински

...
Каним Спаси София да формираме обща група в Столичния общински
Коментари Харесай

"Демократична България" покани "Спаси София" за обща група в Столичния общински съвет

Каним " Спаси София " да формираме обща група в Столичния общински съвет ", разгласи Христо Иванов, съпредседател на обединяване " Демократична България " на първата конференция след локалните избори. Той прикани да се завори досегашната страница в връзките сред двете обединения, която е довела до разграничено гласоподаване на изборите за кмет на София.

Подкрепа от " Спаси София " той чака и на балотажите в София за районни кметове. " За да не се разделят хората повече ", стимулира се той и акцентира, че " Демократична България " има 10 претенденти за областен кмет, които са на балотаж другата неделя.

Арх. Борислав Игнатов съобщи, че няма да отиде да гласоподава на балотажа идната неделя. Така той отговори на въпрос кого би подкрепил сред Йрданка Фандъкова и Мая Манолова. Веднага след него Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България ", подсети, че чака поддръжка от " нашите гласоподаватели към претендентите ни за районни кметове като се гласоподава идната неделя на балотажа ".

На журналистически въпрос не са ли прекратили прекомерно рано предизборната си акция, Атанас Атанасов, ръководител на ДСБ, изясни, че датата за избор на основен прокурор не е била инцидентно определена да е единствено два дни преди локалните избори. Той вижда в това целеустремен проект за разфокусиране на акцията на " Демократична България ", тъй като се е знаело, че обединяването сигурно ще се опълчи на предизвестения избор на новия държавен обвинител №1.

" Никой различен не ни поддържа в митинга против избора на Гешев – нито ГЕРБ, нито Българска социалистическа партия, загова те не са действителни носители на смяната ", акцентира Атанасов. Затова, въпреки да е било ясно, че по този начин ще ще изгубят част от гласовете на гласоподавателите, обединяването се е принудило да спре предизборната си акция и да се опълчи на Гешев. " Просто нямаше кой различен да го направи ", акцентира Атанасов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (319)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР