Кънев би трябвало да е за частната собственост, а говори

...
Кънев би трябвало да е за частната собственост, а говори
Коментари Харесай

Папазов: ТЕЦ-Варна е купен за 48 млн. евро, Доган придобива 70% за 1,4 млн. лв

Кънев би трябвало да е за частната благосъстоятелност, а приказва за одържавяване на към този момент добита частна благосъстоятелност - това е доста необичайно, изясни пред БТВ Данаил Папазов, изпълнителен шеф на ТЕЦ-Варна, някогашен транспортен министър в държавното управление на Пламен Орешарски и някогашен изпълнителен шеф на " Пристанище Варна ".

Относно придобиването на ТЕЦ-Варна от Ахмед Доган, Папазов разяснява, че всяко сдружение коства колкото се схванат купувача и продавача и всичко е платено по банков път. Има и задграничен одит, платени са налози от сина ми и щерка ми, добави той.

Те са придобили сдружението за 48 млн. евро и банков заем от 28 млн. евро а Доган е закупил своята част (70%) за 1 400 00 лв., само че това сдружение има заеми и отговорности, изясни някогашният транспортен министър.

Кредитите не са покрити и не престават да се покриват от активността на сдружението. Всеки, който е теглил заеми знае, че се връщат с доста пот и старания. Всяко нещо, което се продава би трябвало да е на атрактивна цена и за двете страни.

Вчера, антикорупционният фонд излезе с информация че тецът е рисков и не подсигурява студения запас и работи с една мощ - Това са цялостни нелепости, има три работещи блока, разяснява Папазов.

От студеният запас не се печелят по този начин пари както се изяснява на феновете, има ежедневна поддръжка на уреди, работят 250 индивида, има компания за защита, има пожарна и това са разноски, изясни той.

" Преговарях с много хора, които имаха интерес за решаването на въпросите на Топлоелектрическа централа " Варна ". Година по-късно стигнахме до Ахмед Доган. Той беше единственият човек, който не искаше да вземат участие нито офшорки, нито други съмнителни компании. Той застана с името си ", разяснява Данаил Папазов. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР