Канелата е подправка, която се използва от хилядолетия в кухнята

...
Канелата е подправка, която се използва от хилядолетия в кухнята
Коментари Харесай

Сложи малко канела в саксията и ще се изумиш от резултата

Канелата е фалшификация, която се употребява от хилядолетия в кухнята и медицината. Малко обаче знаят, че тази фалшификация е сполучлив съдружник и в битката с вредителите. С нея можете да се отървете, без да прибягвате до тежки химикали. Тя има и противогъбични свойства и обезпечава доста потребни субстанции в почвата. Нейният мощен мирис не се харесва на вредителите и ги държи далеко.

Контрол над вредителите

Не е нужно да взимате тежки химикали, с цел да изгоните комарите и други вредители. Поръсете насажденията си с тях и те сами ще избягат от мощния мирис. Правете го това в продължение на 2-3 седмици и поръсете там, където подозирате, че се събират инсекти, както и по листата.

Противогъбична

За да поддържате растенията си здрави, би трябвало да имате на разположение артикул, който да държи гъбичките встрани. Канелата може да ги защищити от тях, поради ензимите, които се състоят в нея.

Поръсете я в областите на растението, където се демонстрира симптом на плесен или гъбички. Повторете още веднъж, в случай че не изчезнат до няколко дни.

Защита на зеленчуците

Можете да я употребявате и като алтернатива за наторяване. Поръсете почвата към растенията и използвайте този способ един път седмично, до момента в който изцяло попие в самата почва.

Поддръжка на резници

Нанесете канела върху стъблото на резника, преди да засадите. Ако имате различен проблем с градинарството, който ви пречи да засадите, можете да извършите и следната рецепта за фунгицид, като комбинирате канела с аспирин:
Направете това, в случай че в саксията има плесен
Към края на есента и началото на зимата е доста евентуално да станете очевидци на образувал се в саксията плесен. Това се случва, тъй като...
Прочети повече
·         1 супена лъжица канела на прахуляк

·         2 чаши вода

·         2 смлени таблетки аспирин

 Разбъркайте добре всички съставки и ги оставете да престоят 12 часа. Преди приложимост отцедете, с цел да избегнете възможни останали останки. Накиснете резниците в течността за към 2 часа, а по-късно ги заседете.

Заздравете раните по растенията

След прекомерна резитба, растенията могат да бъдат засегнати или да имат леки порязвания. Това е изцяло задоволително, с цел да се появят и развият гъбички, както и други микроорганизми. Отново канелата може да ви помогне. Поръсете върху заседналите сектори и по този метод ще извършите предпазен пласт, който освен ще ги защищити, само че и ще форсира процеса по възобновяване.

Стайни растения

Канелата е потребна и за стайните растения. Тя може да ги защищити от изсъхване и разболяване. Също по този начин, отлично средство е и за битка с листните въшки, които се срещат на всички места, даже и при стайните растения. Канелата се поръсва непосредствено в саксията на растенията, като процедурата се повтаря до 2-3 седмици след първичната. По този метод запазвате резултата и изцяло предпазвате растенията.
Най-добрият способ за присаждане на стайно растение в нова саксия
Стайните растения, без значение претенциозни или не, постоянно изискват пресаждане в нова саксия. Това е желателно, с цел да доближат максима...
Прочети повече
Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР