Кандидатурите за главен прокурор трябва да са добре аргументирани и

...
Кандидатурите за главен прокурор трябва да са добре аргументирани и
Коментари Харесай

Румен Радев: Кандидатурите за главен прокурор трябва да са аргументирани и да отговарят на законовите изисквания

Кандидатурите за основен прокурор би трябвало да са добре аргументирани и да дават отговор прецизно на законовите условия. Обществото чака ясни измерители в използването на критериите за самостоятелност на претендентите. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с ръководителя на Върховния административен съд Георги Чолаков, оповестиха от прессекретариата на президента.

Разговорът е част от поредност срещи, които президентът инициира по отношение на критериите за избор и пълномощията на идващия основен прокурор. На срещата през днешния ден беше маркирано, че официална процедура и нестимулирани, бланкетни причини при лъчение на номинациите за нов основен прокурор биха компрометирали избора. Сред тематиките на диалога бяха и механизмите за надзор, отчетност, както и отговорностите на „ тримата огромни “ в правосъдната власт.

Румен Радев и Георги Чолаков разискаха също бързината и успеваемостта на административното правосъдие, както и натовареността на съдилищата, като аспекти от правосъдната промяна. Утре президентът ще беседва с представляващия Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР