Кандидатурата на президента Реджеп Тайип Ердоган ще бъде единствената за

...
Кандидатурата на президента Реджеп Тайип Ердоган ще бъде единствената за
Коментари Харесай

Партията на Ердоган стартира работа за местните избори догодина

Кандидатурата на президента Реджеп Тайип Ердоган ще бъде единствената за ръководител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), която ще бъде гласувана на постоянен партиен конгрес през днешния ден, оповестиха турските медии.

Очаква се конгресът на ПСР в Анкара да протече бързо предвид на ваканцията за идния празник Курбан байрам, която към този момент стартира.

Програмата планува Ердоган да държи тирада пред делегатите, а по-късно бързо да се премине към гласоподаване на партиен ръководител и членове на централния изпълнителен комитет на партията.

По-рано Анадолската организация заяви, базирайки се на заместник-председателя на ПСР Мустафа Аташ, че на събитието са поканени над 50 държавни глави, както и други високопоставени посетители.

Конгресът ще означи също началото на работата за локалните избори през март 2019 година, сподели Аташ.

" На този конгрес нашият ръководител (президентът Реджеп Тайип Ердоган) ще откри плодородна почва да показа с обществеността задачите за локалните избори ", уточни още той.

По силата на гласувани на референдума през април 2017 година конституционни промени турският президент може да принадлежи към политическа партия.

През май 2017 година Ердоган се причисли още веднъж към ПСР, чийто съосновател е, и още същия месец бе избран отново за ръководител на партията.

(Използвани са материали на БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР