Кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта през 2019

...
Кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта през 2019
Коментари Харесай

Тервел Пулев подкрепи Каварна за Европейски град на спорта 2019

Кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта през 2019 година разгласи през днешния ден кметът на града Нина Ставрева дружно с именити международни и европейски звезди на спорта като Тервел Пулев, Женя Янева, Едже Демирова, Елена Янева.

На събитието участваха известният каварненски ветроходец - доктор Васил Куртев, общински съветници, ръководителите на спортните клубове в морския град, треньори, спортисти, учители по физическо образование, деятели и фенове на спорта.

През тази година в Каварна ще се проведат рекорден за последното десетилетие брой спортни мероприятия. Черноморският град ще семейства за първи път на държавни шампионати по тенис на маса и плажен хандбал, ще бъдат проведени мощни интернационалните шампионати по карате и плажен тенис, както и още десетки спортни прояви, с които ще бъде разпространяван спорта измежду децата и хора от всички възрасти. Каварна се приготвя и да одобри срещи от Европейското състезание по футбол за девойки през май 2019 година За първи път градът ще бъде хазаин на държавно, персонални и отборно състезание по тенис на маса за девойки и момчета до 12 години. Ще се проведат и Държавно състезание по плажен хандбал, интернационалните шампионати по петанк и бридж.


“Спортът е здраве, възпитава приемливост, почитание, дух, дисциплинираност и неизменност. Това желаеме да дадем на младежите в Каварна. Целта ни е да ги запалителен по спорта, да предизвикваме тяхната интензивност и да ги мотивираме за придвижване и развиване “, това сподели при оповестяването на кандидатурата през днешния ден кметът Нина Ставрева. С достиженията досега Каварна заслужава да бъде част от европейското спортно семейство. Имаме и още доста хрумвания и проекти за развиване на спорта в общината, добави госпожа Ставрева.

Логото на спортна Каварна показа един от знаковите български първенци – Тервел Пулев. Знакът носи обичайни за община Каварна претекстове като делфините и залива “Болата “, цветовете на златното жито и прелестните изгреви, прохлада и динамичност, присъщи за спорта, младежите и Каварна.

Пулев даде мощен старт на самодейността, включвайки се дружно с каварненските първенци, в един от часовете по спорт на локалната гимназия “Стефан Караджа “ и главно учебно заведение “Йордан Йовков “.

Посещението провокира голям интерес и бързо събра всички възпитаници на спортната площадка. Това е задачата ни: да спортуваме дружно, всички да спортуват, тъй като “Да спортуваш е съвременно! “ - Това обръщение спортната общност на Каварна избра за мото на кандидатурата.

" Поздравявам Каварна за избора да бъде претендент за Европейски град на спорта за дребна община за 2019 година. С това един от най-красивите ни градове по българското Черноморие става част от спортното семейство на Европа, което да даде повече условия за физическа интензивност и динамичен живот на популацията. Искрено се надяваме популяризирането на спорта в община Каварна да обогати спортния календар и да докара до нови триумфи на локалните спортисти ", съобщи Анатолий Илиев - член на УС на ACES Europe.

Стефан Трифонов - каварненец, първенец на България по тенис в близкото минало, който през днешния ден живее и работи в тенис академия в столицата на Европа, също изпрати специфичен привет към съгражданите си: “Спортът ме научи на дисциплинираност, непримиримост и да имам вяра в себе си: спортът ме трансформира в жител на света! Аз повярвах в себе си, по този начин както имам вяра в Каварна и нейните деца. Спортът е единственото нещо, което може да сплоти един народ, един континент и даже целият свят в една обща концепция. Нека с общи старания превърнем Каварна в европейски град на спорта. Малкият град ражда огромни хора! “ приключва писмото си именитият каварненец.

Според настоящите данни на Евростат за настройката на европейците към спортни занимания през предходната година, едвам към 10% от популацията у нас, или съвсем 1 от всеки 10 българи, спортуват интензивно най-малко два часа в седмицата.

Средният индикатор за ЕС-28 е към 40%, или съвсем 4 от всеки 10 европейци, които са спортували интензивно, регистрира още европейската статистика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР