Кандидатурата на Александър Манолев е наложена от председателя на парламентарната

...
Кандидатурата на Александър Манолев е наложена от председателя на парламентарната
Коментари Харесай

Дългата скамейка на ГЕРБ и лошият "Капитал"

Кандидатурата на Александър Манолев е наложена от ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

© Велко Ангелов Още по тематиката
Росен Желязков е номиниран за министър на превоза

За по-малко от три години това е третата позиция в ръководството, която Желязков ще заеме
17 сеп 2018
Росен Желязков е кандидатурата за нов транспортен министър
17 сеп 2018
Вечерни вести: По-важното от уикенда и какво се чака през новата седмица

Правителство и президент все по-остри един с различен, гимнастичките станаха международни първенци, а стихия опустоши Филипините и се насочва към Китай
16 сеп 2018
Младен Маринов - политизираният служител на реда

Номинацията на досегашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи за министър на вътрешните работи спъна гласуването на рокадите в държавното управление
14 сеп 2018 Простено е на всички, които се объркват в историята с отдръпването на Александър Манолев като претендент за транспортен министър и номинирането на Росен Желязков за поста. Българската гласност фактически е шизофренна, а миксът от агитация, нелепост и полуда тече без филтри из това, което назоваваме медии. Но изясняването на случая е значимо, най-малкото тъй като приказваме за ведомство с огромно материално значение - по думите на самия Манолев " Министерството е голямо и има отношение към редица браншове. Разпределя не милиони, а милиарди ".

Ако слушаме него, несбъднатото му министерстване е резултат от " координираната офанзива " със " скалъпени изказвания " и " без никакви доказателства ", а задачата е да бъде нападнат той и целия кабинет - има поради публикация в " Капитал ". Всеки е свободен да има вяра във вещици и да си изяснява света с теории на конспирациите, притеснително е в случай че това са хора на върха на страната, чиито решения засягат всички.

Ако бяха останали малко повече самостоятелни от властта медии, в случай че цяло потомство редактори и публицисти не бяха принудени отвратени да изоставен специалността, днешните ръководещи щяха да имат по-адекватна оценка на действителността и нямаше да си я изясняват единствено с това, което е в личните им глави. Най-малкото щяха да знаят, че се случва, дори в някои страни е обикновено, вестниците да се списват от публицисти, които не просто преписват биографиите подадени от пресцентъра на кабинета, а ревизират какво се знае за номинирания министър. Съответната рутинна публикация в " Капитал " (каквато има за всеки от тримата номинирани министри) излага обстоятелства основани напълно на обществени източници.. Някои от тях (не тези за съдружията и извоюваните поръчки) наподобява са били задоволително притеснителни с цел да се стигне до отдръпването на Манолев след " мъжки " диалог с премиера Борисов.

Стана ясно и с какво е обвързвано терзанието - неизяснена обстановка с пътен инциден, потърпевша пешеходка, която след това е умряла. Статията точно разказва какво се знае и какво не, не съди, не спекулира, не загатва - източниците са обществени и налични онлайн. Те са правосъдни решения. Случаят е реалност. А за какво този факт се явява малко неуместен в миг, в който три министерски оставки са хвърлени с цел да изкупуват виновността за мърлячеството, довело до нещастието край Своге, всеки може да си изясни.

Ето още един факт. Когато " Капитал " излиза с биографичния текст за Манолев, от пресцентъра на премиера звънят по други медии да ги подканят да му извърнат внимание и да продължат тематиката. И някои от тях го направиха. Иначе (някои от тях) за нищо на света нямаше да пуснат друго с изключение на ласкателства всеки препоръчан за министър (до това е доведена медийната реалност, за жалост).

Объркващо е, нали?

Като това: Върви си Бойко Борисов по новия плочник пред НДК, изработен особено за европредседателството. Пътя му пресича черна котка. Той се спъва в плочка. " Лошо ", споделя си министър председателят. Връща се Борисов към Министерски съвет. Спъва се в плочка. " Черна котка е предходна преди малко ", оповестява на медиите Волен Сидеров. " Пак са крали от цимента ", споделя си Борисов.

Това че не останаха доста медии, които да показват обстоятелствата, не значи, че когато " Капитал " го прави, откъм гърба стоят комплицирани проекти и координирани офанзиви. Който елементарно има вяра в това, има заплаха да повярва и на челното заглавие на " Стандарт " от предишния петък, че горкият Манолев е жертва на още по-тежка интрига, в която " Капитал ", подкокоросван от Джордж Сорос, задвижва жесток проект за събаряне на държавното управление, тъй като евродепутатите от ГЕРБ дали своят вот в поддръжка на унгарския министър председател Виктор Орбан (срамота, сред другото). Но както предупредихме, в някои редакции се устоя единствено на халюциногенни гъби. Това, че и политици приказват сходни неща, значи че имат интерес, а не че безусловно им имат вяра.

А да, " Стандарт " се устоя от Кирил Домусчиев, който по случайност ръководи КРИБ, тогавашната организация на частния бизнес, която в този момент е цялостна с държавни компании и капиталисти висящи на публични поръчки, т.е., подвластни от властта. Та когато КРИБ излезе с декларация в поддръжка на Манолев, откакто премиера беше побързал да го в профил, се потвърдиха още един път информациите за несъгласия сред крилата в ГЕРБ. Как ще се развият те и дали непредвидената политическа рецесия, с която стартира новия сезон е единствено началото на по-сериозни разбърквания във властта, няма по какъв начин да знаем. Но че за ГЕРБ&Ко, ще е все по-трудно да изваждат нови и нови министри с прилична известност е повече от ясно. Кой компетен и просветен човек би станал пленник на корупционни схеми и политически прищявки?

Или както споделя Волен Сидеров, " на всеки кандидат-министър може да му се изкара такава рядка плетка, в която да излезе отговорен ". Мдаа. За жал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР