Кандидатстването по пилотната фаза за преход към алтернативни форми за

...
Кандидатстването по пилотната фаза за преход към алтернативни форми за
Коментари Харесай

Започва кандидатстването за преход към алтернативни форми за отопление в Стара Загора

Кандидатстването по пилотната фаза за преход към различни форми за отопление на семействата в Стара Загора ще се реализира от 20 януари до 20 март 2020 година , оповестяват от пресцентъра на общинската администрация. 
Интегрираният план „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ” LIFE17 IPE/BG/000012 - LIFE IP CLEAN по Програма LIFE на Европейския съюз цели да се понижи количеството на фините прахови частици (ФПЧ), които са главен проблем на качеството на въздуха в България. 
По пилотната  фаза на плана се планува да бъдат сменени отоплителните уреди на 80 старозагорски семейства . Одобрените претенденти за присъединяване ще получат безплатно доставка и монтаж на новото отоплително съоръжение. Демонтажът на съществуващото, работещо на дърва/въглища, изнасянето му, както и предаването му за преработване също ще са безвъзмездни.
Пилотната скица планува и петгодишна гаранция и гаранционен сервиз на доставените и инсталирани нови уреди, при изискване, че утвърденият претендент съблюдава условията за вярна употреба, поддръжка и годишна профилактика. Заложен е и годишен механически профилактичен обзор на доставеното ново отоплително съоръжение - еднократно в интервала след първия отоплителен сезон и преди втория. Одобрените ще получат и указания за употреба и поддръжка и ще бъдат подготвени при доставката. 
Всички останали разноски - изграждане/ремонт на вътрешна апаратура за отопление на водна риза, разноски за създаване и присъединение към външна апаратура за свързване към централната газопреносна мрежа, както и други разноски, свързани с газификацията на парцела, са за сметка на претендента. 
В поканата за кандидатстване подробно са разказани всички условия, на които би трябвало да дават отговор претендентите, нужните документи, критериите за оценка и класиране, както и цялата нужна информация. 
Подаването на документите за кандидатстване ще се прави всеки работен ден - от 9:00 часа до 17:30 часа, в Центъра за банкет на документи на община Стара Загора на адрес: гр. Стара Загора, бул. „ Цар Симеон Велики “ 107, сутерен. Гражданите могат да задават въпроси по електронен път и на следния адрес: [email protected] 
Одобрените за присъединяване в пилотната скица за прогнозната дата за подписване на контракта, която зависи от графика на доставка на отоплителните уреди, ще бъдат навреме осведомени. Целта е сключването на договорите да се реализира преди началото на отоплителния сезон. 
Замърсяването на въздуха с ФПЧ най-често е резултат от потреблението на твърдо гориво за битовото отопление през зимата и излъчванията на нездравословни субстанции от автомобилния превоз. Проектът планува в Стара Загора да се подменят отоплителните уреди на 1037 семейства, което ще се извърши в две поредни етапи. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР