Кандидатката на демократите за вицепрезидент на САЩ Камала Харис е

...
Кандидатката на демократите за вицепрезидент на САЩ Камала Харис е
Коментари Харесай

Камала Харис печели вицепрезидентския дебат с Майк Пенс

Кандидатката на демократите за вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис е спечелила снощния ефирен избирателен спор с вицепрезидента републиканец Майк Пенс, сочи допитване на Ес Ес Ар Ес по поръчка на Си Ен Ен, съобщи ТАСС.

Анкетата е осъществена измежду 609 регистрирани гласоподаватели, които са гледали дебата. 59 % от тях считат, че Харис е победила, а 38 % считат, че е спечелил Пенс.

Освен това 65 % от запитаните споделят, че Пенс е задоволително дипломиран да извършва и отговорностите на президент на Съединени американски щати. На същото мнение за Харис са 63 %.

Си Ен Ен заяви, че Пенс и Харис са говорили на процедура еднообразно дълго по време на траялия 90 минути спор. Пенс е приказвал 36 минути и 27 секунди, а Харис - 36 минути и 24 секунди.

И двамата участници в дебата са нарушили правилото да не прекъсват съперника по време на отговор на въпрос от водещия. Пенс е прекъснал Харис 16 пъти и е отправял нападки към нея 93 пъти, а Харис е прекъснала Пенс 9 пъти и го е атакувала 84 пъти.

По оценка на Си Ен Ен и Ен Би Си Пенс и Харис са се държали надалеч по-учтиво между тях, в сравнение с претендентите за президент Доналд Тръмп и Джо Байдън на първия им спор предходната седмица.

Майк Пенс отбрани политиката на държавното управление на Тръмп за битка с пандемията от ковид, а съперничката му от я назова "провал ".

"Американският народ стана очевидец на най-големия неуспех на която и да било президентска администрация в историята на нашата страна ", бяха първите думи на кандидатката на Демократическата партия за вицепрезидент на Съединени американски щати.

"Нашата страна мина през изпълнен с провокации интервал тази година. Но желая американският народ да знае, че още от първия ден президентът Тръмп сложи здравето на Америка преди всичко ", сподели в отговор Пенс, който ще се бори за преизбиране на 3 ноември като подгласник на Доналд Тръмп.

Модератор на дебата бе ръководителката на бюрото във Вашингтон на в. Ю Ес Ей тудей Сюзан Пейдж.

Двамата претенденти седяха на разстояние от 3,6 метра, разграничени от бариера от плексиглас поради пандемията от ковид, лишила живота на 210 000 американци.

По въпроса за основаването на евентуална ваксина против ковид, Харис сподели, че ще има вяра на учените, а не на изказванията на Тръмп. Пенс я упрекна, че подкопава публичното доверие във имунизациите, които американските фармацевтични компании създават сега.

Харис упрекна държавното управление, че желае да анулира Закона за налично опазване на здравето в разгара на пандемията и разкритикува Тръмп, че като президент е плащал, както се твърди, единствено по 750 $ годишен налог върху приходите си.

Пенс опита да отвърна офанзивите й, насочвайки фокуса върху стопанската система и данъчната политика. "Още на първия ден Джо Байдън ще усили налозите ви ". Харис отвърна, че претендентът на демократите за Белия дом е заречен да не подвига налозите на хората, изкарващи по-малко от 400 000 $ годишно.

Вицепрезидентът също по този начин изрече изказванието, че Байдън ще забрани добива на нефт и газ посредством хидравличен фракинг и ще одобри предлагания от лявото крило в Демократическата партия проект за запазване на околната среда, прочут с името "Зелен нов курс ". Това, по думите му, ще усили цената на силата в Съединени американски щати и ще докара до загуба на доста работни места. "Повече налози, повече регулации, възбрана на фракинга, на изкопаемите горива, потъпкване на американския енергиен бранш и икономическа капитулация пред Китай са предпоставки за стопански спад ", сподели Пенс.

Харис отвърна, че Байдън в никакъв случай не е приказвал за възбрана на фракинга. По думите й икономическият проект на Байдън ще сътвори със 7 милиона работни места повече, в сравнение с са били открити по времето на Тръмп, а част от тях ще бъдат в промишлеността с чиста и възобновима сила.

Кандидатката на демократите за вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис употребява дебата с претендента за вицепрезидент от Републиканската партия Майк Пенс за две съществени цели: да увери гласоподавателите, че тя и Джо Байдън не са толкоз демократични, колкото настояват републиканците, и да насочи рецензии към държавното управление на президента Доналд Тръмп, написа в. "Ню Йорк таймс ". Представянето на Харис бе непоколебимо и деликатно и имаше за цел да поддържа натиска върху съперниците на идните избори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР