Кандидатите за народни представители на БСП за България във Видин,

...
Кандидатите за народни представители на БСП за България във Видин,
Коментари Харесай

Подпомагането на родното земеделие е приоритет за социалистите

Кандидатите за народни представители на " Българска социалистическа партия за България " във Видин, отпред с лидера на листата Филип Попов, се срещнаха със аграрни производители на Общинския пазар в града, с които разискаха съществени наболели проблеми във водещия икономически бранш в региона. 
" От години българското земеделие е изправено пред сериозен колапс, заради незадоволителното субсидиране и  се нуждае от  навременна, целенасочена и работеща държавна политика в този момент ", сподели лидерът на листата Филип Попов и изясни, че в предизборната си платформа социалистическата партия залага на развито земеделие посредством ясни ограничения за възобновление на бранша, измежду които създаване на високотехнологично поливно земеделие, прекъсване на контрабанда и вноса на занижени цени, ограничение на прекупвачите, стимулиране на родното произвеждане на екологично чисти, качествени български плодове и зеленчуци. 
Водачът на видинската листа поздрави зеленчукопроизводителите за труда и напъните, които макар провокациите в аграрния бранш влагат, с цел да доближи продукцията им до крайните консуматори и добави, че мястото на българските плодове и зеленчуци е на родния пазар.  
Среща с поданици на Равнец, Камено и Айтос организира лидерът на листата на Българска социалистическа партия в Бургас инж. Петър Кънев. В диалозите участваха претендентите за народни представители от листата на социалистите Станимир Баев, Тодор Байчев, Чанко Мирчев, Анелия Вичева, Георги Георгиев, Руси Русев, Живко Баракова, Паруш Парушев, общинският водач на Българска социалистическа партия в Бургас Живко Господинов и регионалният ръководител на Съюза на жените-социалистки в Бургас Тинка Желязкова.
По време на срещата претендентите за депутати показаха стъпките, които е нужно да бъдат направени, с цел да бъде реализиран заслужен живот както за младежите, за пенсионерите и уязвимите групи. Сред тях са разпределяне на еднократна помощ при раждане, обвързване на размера на майчинството през втората година до размера на минималната  заплата, увеличение размера на еднократната помощ за майки-студентки, нулев налог върху приходите до навършване на 26 години, нарастване на дневното обезщетение за безработица, обезпечаване на по-високи приходи за пенсионерите посредством преизчисляване на всички пенсии, нарастване на така наречен " вдовишки добавки ", обезпечаване на безвъзмездни медикаменти за хората над 75-годишна възраст, основаване на държавни обществени предприятия и финансиране на предприятия за хора с увреждания и други.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР