Кандидатите за кметове на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав

...
Кандидатите за кметове на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав
Коментари Харесай

Основните претенденти за кметския пост в София представиха идеите си за транспорта

Кандидатите за кметове на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев показаха своите хрумвания за възстановяване на превоза, облекчение на трафика и увеличение на сигурността на придвижването в столицата. Те взеха присъединяване в дебата, проведен от Института по пътна сигурност, на тематика "Транспорт ".

"Всички ние сме в придвижването, отговорността на институциите е огромна. Инфраструктурата е отговорност, която изисква сериозна експертиза. В Столичната община работят специалисти в комисия, а ние сме първата община с външен одит на кръстовищата ", съобщи претендентът за нов кметски мандат Йорданка Фандъкова. Тя акцентира потребността от софтуерни решения. Според нея би трябвало да има ограничение на придвижването, повдигнати и осветени пешеходни пътеки, както и зони без придвижване. Обеща да има особено звено, което да контролира пътната организация. Тъй като камерите и технологиите мъчно могат да бъдат подкупени, по думите й, тя ще изисква точно такива ограничения. Фандъкова се похвали, че по време на ръководството й с разнообразни принадлежности са понижени пътните катастрофи в тунела в “Люлин” и на Симеоновско шосе. Кандидатът на ГЕРБ уточни, че ще разчита на специалисти, с които към този момент работи. "Одитите и анализите на място са отговорност на кмета ", увери още тя.

"Жертвите на пътя в столицата са десетки, което слага въпрос безвредна ли е транспортната инфраструктура. Бих въвела одит на плановете за създаване на нови детайли за пътна инфраструктура. Ако беше изработен подобен одит при ремонта на "Граф Игнатиев " за "перките ", нямаше да има толкоз случаи на пребити хора ", установи гражданският претендент Мая Манолова. Тя е безапелационна, че данните за пътната сигурност би трябвало да са отворени за жителите. Нужно е да има налични и комфортни тротоари за майките с колички, улично осветяване и налична среда за хората с увреждания.

"Бих употребявал европейските ограничения за сигурността на пътя. Калници и ламарини се оправят, задачата е да няма жертви. Трябва коренна смяна в ситуацията на пътя в столицата. Повдигнати пешеходни пътеки и зони без придвижване са измежду главните ми цели ", разкри претендентът за кмет от "Демократична България " арх. Борислав Игнатов. Той е на мнение, че водачите не са отговорни, а е отговорна средата. В градски условия неналичието на видимост е честа причина за злополуките. Игнатов даде обещание, че в случай че бъде определен, ще реорганизира Центъра за градска подвижност. "Трябва да има един център, който сплотява НСО, светофарната система, градския превоз, пожарната, Бърза помощ и други ", сподели още архитектът. Също по този начин той даде обещание първите 10 минути от "синя‘ " и ‘ "зелена‘ " зона да са безвъзмездни.

"Бих поспорил за отговорността на лидера ", обърна се претендентът на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки към кандидата на "Демократична България ". Джамбазки е убеден, че "пиян, надрусан, безконтролен и необразован водач ", няма по какъв начин да не е рисков на пътя. Пътната сигурност стартира от домашното образование, учебното обучение, строгия надзор при шофьорските курсове, добави още той. Автомобилите би трябвало да се изтласкат от централната градска част. Трябва да се построи такава среда, че кварталите да не стават спортни писти. Решението на претендента на войводите за кръстовищата е да са по-добре осветени. "Пешеходните пътеки би трябвало да бъдат повдигнати, а над тях камерите строго да управляват придвижването. По-строгите санкции на тези места ще усилят пътната сигурност. Градският превоз би трябвало да е "господар на центъра ". Битката е централната градска част да е налична и привлекателна за градския превоз ", изреди Джамбазки. По думите му би трябвало и влаковете да се свързват с метростанциите. "За да се задвижи практиката за прилагане на градски превоз, той би трябвало да има преимущество. Нека има и по-голяма и събираемост на санкциите от хората, които паркират в нарушаване ", прикани претендентът на Вътрешна македонска революционна организация. И акцентира какъв брой значимо за сигурността на децата е съществуването на комфортен и благонадежден учебен транспорт.

"Инфраструктура, организация и надзор. Предлагам повдигнати кръстовища и пешеходни пътеки, както и по-добре направени тротоари. Камери би трябвало да пресмятат и междинната скорост на придвижване, освен моментната ", предложи претендентът на гражданското съдружие "Спаси София " Борис Бонев. Неговите хрумвания са свързани още с сливане на Центъра за градска подвижност и електротранспортните сдружения в едно звено, удвояване на потенциала на местата за паркиране, обезпечаване на комфортни направления, по които децата да се придвижват до учебно заведение. Бонев възнамерява специфична стратегия за създаване на тротоари, оценка на инфраструктурата на велоалеите, ускорение на развиването на градския превоз – съответно ще закупи 100 нови трамвая и 400 рейса. Той даде обещание да обезпечи външно образование на пътните специалисти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР