„Кандидатите за избор на председател в БСП трябва да посочат

...
„Кандидатите за избор на председател в БСП трябва да посочат
Коментари Харесай

Костадин Паскалев: Корнелия Нинова ще запази председателското си място

„ Кандидатите за избор на ръководител в Българска социалистическа партия би трябвало да посочат каква България желаят – ние сме в най-тежката демографска рецесия, здравето е стока, която е недостъпна за доста български жители, нашите деца са с ниски индикатори на всички проби, които се осъщeствяват на международно равнище, стопанската система ни е в неуместна обстановка, а с тази пандемия нещата ще станат пагубни. Непрекъснато пораждат въпроси, свързани с неравенството в обществото - най-много с приходите.” Това съобщи пред БТВ членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Костадин Паскалев. Той бе безапелационен, че би трябвало да се води разговор за политики и по-късно да се стигне до персона.

„ Кирил Добрев е заместител – ръководител на Българска социалистическа партия при председателството на Корнелия Нинова. Когато се организира една политика - и ти си съпричастен към провеждането й. Според мен Корнелия Нинова ще резервира председателското си място”, разяснява Паскалев.

Социалистът уточни, че доста от плановете, които реализира страната, са за асимилиране на пари, без да има резултати за обществото: „ Министерският съвет раздаде над половин милиард лева на общините, които харесва – там кметовете и общинските съветници са послушни. Отделно държавното управление раздаде 1 милиарда за ВиК холдинга - някой чул ли е за създаване на ВиК инфраструктура или поправки, 2 милиарда даде за самолети. Но когато стане въпрос за създаване на общински пътища и на улици, тогава държавното управление няма пари. Кое е по-важното за жителите на страната?”, попита той.

Костадин Паскалев изрази мнение, че в случай че не се смени моделът на ръководство, оттук насетне това, което следва за страната, ще е още по-трагично. Той добави, че в случай че в България отговорността е размита и институциите не съблюдават законите, то няма страна.

„ Всичко това, което става в околната среда на България и метода, по който се ръководи, приказва за едно само нещо – унищожени държавни системи за ръководство. Две институции, подчинени на министерството на околната среда и водите – управлението на Национален парк „ Рила” и Регионална инспекция за опазване на околната среда позволяват да се строи на територията на Рила. Абсурдно е да няма даже екологична оценка за този строеж”, приключи Костадин Паскалев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР