Кандидатите за евродепутати от "БСП за България" Сергей Станишев и

...
Кандидатите за евродепутати от "БСП за България" Сергей Станишев и
Коментари Харесай

Сергей Станишев и Валери Жаблянов посетиха област Добрич

Кандидатите за евродепутати от "БСП за България " Сергей Станишев и Валери Жаблянов посетиха град Генерал Тошево, област Добрич. Двамата претенденти обърнаха внимание на лявата вълна, която се надига в Европа, визирайки успехите на левите партии в Швеция и Испания. По мнението на претендентите за евродепутати, в името на едно по-силна „ Българска социалистическа партия за България “, е добре тя да има повече представители в Европейския парламент.

Кандидатите получиха редица въпроси от препълнената зала – за пакета „ Мобилност “, за обществените ограничения, които левицата предлага. Сергей Станишев обърна внимание на манифеста на ПЕС, на въвеждането на европейска минимална пенсия и европейска минимална заплата. Той установи още, че над 40 % от децата в България са в риск от беднотия и добави, че ПЕС предлага тактика зsа „ Детска гаранция “. Станишев засегна и тематиката за двойните стандарти при питателните артикули в огромните търговски вериги, както и ограниченията на левите за младежката претовареност, Еразъм плюс, културния чек и други политики, ориентирани към младежта. Валери Жаблянов, от своя страна, подчертава върху опцията за смяна, дължаща се на изчерпаното доверие към сегашните ръководещи.

По-късно претендентите за евродепутати посетиха и село Дъбовик, родното село на поетесата Дора Габе, където връчиха награди за състезанието за национална ария „ Иван Георгиев “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР