Кандидатите за депутати от Демократична България са били привикани в

...
Кандидатите за депутати от Демократична България са били привикани в
Коментари Харесай

Кандидат-депутати викани в МВР защо демонстрират как се гласува с машини

Кандидатите за депутати от " Демократична България " са били привикани в районното ръководство на полицията в Панагюрище, тъй като образоват хората по какъв начин се гласоподава с машини. Това оповестяват от партията.

Водачът на листата Антоанета Цонева, номер 2 в листата Александра Стеркова и останалите претенденти, пропагандирали на площада в града, са получили позвъняване от полицията да дадат пояснения от кое място имат машини за гласоподаване. Сигналът е подаден от секретаря на общината Таня Ненкова, която е и член на общинската изборна комисия от квотата на ГЕРБ , означават от Демократична България.

Те показват, че всяка партия, записана за присъединяване в изборите, получава от ЦИК по две машини, с цел да образова хората по какъв начин да гласоподават с тях. Кандидатите в област Пазарджик са употребявали едната от предоставените на " Демократична България ".

" Разбираме раздразнението на ГЕРБ, че хората ще не престават да гласоподават с машини - нещо, против което те се съпротивляваха в 47-ия парламент. Всяка седмица внасяха претенции да бъде прегледано предложение за въвеждане на хартиено гласоподаване. Не се преглътна елементарно, че през днешния ден сме на площада да образоваме хората по какъв начин да гласоподават машинно. Както и това, че хартиените бюлетини не са в обращение ", съобщи Антоанета Цонева.

От партията показват, че преди дни по тъжба на " Демократична България " РИК-Пазарджик е разпоредила на ГЕРБ да смъкна билбордове, на които в нарушаване на закона кметове пропагандират за претенденти за народни представители. От Демократична България означават, че кметът на община Септември Васка Рачева, селските кметове на Варвара и Лозен са били сложени на билбордове дружно с претендента от ГЕРБ-СДС и досегашен регионален шеф Стефан Мирев.

Според жалбата на Демократична България Рачева декларира поддръжка не от свое име, а от позицията на кмет на община. По този метод тя употребява позицията си като притежател на обществена властническа функционалност, с цел да популяризира съответна политическа мощ и преференциална кандидатура. Според закона е неприемливо орган на власт да пропагандира в интерес на съответна политическа мощ, което от своя страна заплашва упражняването на свободното право на глас на жителите. Глобата за сходно нарушаване е сред 2000 и 5000 лева, припомнят от Демократична България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР