Кандидатите за американски президент Доналд Тръмп и Джо Байдън се

...
Кандидатите за американски президент Доналд Тръмп и Джо Байдън се
Коментари Харесай

Джо Байдън: Линкълн е най-расисткият президент в съвременната ни история

Кандидатите за американски президент Доналд Тръмп и Джо Байдън се срещнаха за втори и финален президентски спор в Нешвил, Тенеси преди изборите на 3 ноември. Този път имаше смяна в разпоредбите за дебата, съгласно която микрофоните на двамата съперници можеха да бъдат заглушавани, с цел да не се прекъсват един различен съперниците.

Тръмп и Байдън спориха за пандемията, стопанската система, опазването на здравето, имиграцията. Този път можеше да се чуят действителни политики, които кандидатите за Белия дом считат да ползват, съобщи БНР.

Дебатът не съумя да размести изключително настройките за вота. Байдън води с над 8 пункта на национално равнище, изпреварва Тръмп и във всички щати, които не гласоподават обичайно за едната или другата партия и за които се смята, че ще решат разногласието, като се изключи Охайо.

Доналд Тръмп беше по-дисциплиниран и с малко по-смирен звук спрямо първия спор, а Джо Байдън сподели малко повече пристрастеност. Съветниците на Тръмп са осъзнали, че нападателният му метод отблъсква тези гласоподаватели, които още не са решили за кой да дадат вота си, а Байдън не наскърбяваше с персонални квалификации. Резултатът - цивилизован втори спор, който сподели конфликта на две контрастни политически идеологии.

В центъра, несъмнено, беше пандемията . Единият продължаваше с реториката, че тя си отива, другият насочваше вниманието към фамилиите изгубили близки.

" Казвам, че се учим да живеем с Covid-19. Нямаме избор. Не може да се заключим в мазето, както прави Джо ", съобщи Тръмп.

" Казва, че се учим да живеем. … Хората се учат да умират с Covid-19 ", отвърна го Байдън.

И въпреки цивилизован, дебатът не беше лишен и от персонални нападки и обвинявания в корупция .

" Но ти получаваш доста пари от Русия. Плащаха ти доста, несъмнено и в този момент го вършат, някой ден ще стане ясно. Всички имейли, ужасните имейли за парите, които ти и твоето семейство гребете с цялостни шепи. И, Джо, ти беше вицепрезидент, когато това се случваше. Мисля, че дължиш пояснение на американския народ ", сподели Тръмп.

" Не съм вземал и стотинка през живота си от задграничен източник. Но научихме, че президентът е плащал 50 пъти по-високи налози в Китай, в сравнение с тук. Има загадка банкова сметка в Китай, прави бизнес с Китай, и ми приказва, че аз вземам пари. Не съм взел нито една стотинка ", опонира Байдън.

Задълбочен спор по външна политика нямаше, фокусът бяха връзките със Северна Корея.

Тръмп поддържаше тактиката, която му донесе триумф преди 4 години, когато обещаваше да пресуши блатото във Вашингтон. Продължаваше да поддържа облика на човек, който не е част от политическата класа, въпреки към този момент един мандат да е отпред на страната.

" Беше в Белия дом наскоро и не направихте нищо. Кандидатирах се поради теб, поради Барак Обама, тъй като си вършехте неприятно работата. Ако работехте добре, в никакъв случай нямаше да се кандидатирам за президент. Гледам ви в този момент - вас, политиците -кандидатирах се поради вас ", уточни Доналд Тръмп.

Тръмп трябваше да отговори на въпрос за какво дефинира придвижването " Животът на чернокожите има значение " като знак на ненавист и за какво разгласява видео с мъж, който скандира " власт на белите ".

" Първият път, когато чух за придвижването " Животът на чернокожите има значение ", те скандираха - прасета, прасета! Така назоваха нашите служители на реда - викаха " Изпържете свинете като бекон! ". Казах си - това е извънредно. А що се отнася до връзките ми с хората - имам чудесни връзки с всички и съм минимум расист в тази зала ", съобщи Тръмп. В поддръжка на изказванието си той добави, че е индивидът, който е направил най-вече за чернокожите американци от всички президенти след Ейбръхам Линкълн.

Отговорът на Джо Байдън беше:

" Този Ейбръхам Линкълн е най-расисткият президент в актуалната ни история. Налива масло във всеки расистки огън. Започна акцията си, слизайки от ескалатор и казвайки, че ще се отърве от мексиканските изнасилвачи. Забрани на мюсюлмани да влизат в страната, единствено тъй като са мюсюлмани. Каза на " Гордите момчета " - бъдете подготвени и изчакайте ".

Позициите на Тръмп и на Байдън за климатичните промени също демонстрираха две несъвместими една с друга вселени. " Обичам околната среда ", сподели Тръмп и продължи:

" Погледнете Китай какъв брой е мръсно! Погледнете Русия, Индия! Там е мръсно, въздухът е замърсен! Излязохме от Парижкото съглашение, тъй като трябваше да похарчим трилиони долари и бяхме третирани доста непочтено. Като ни вкараха в това съглашение, ни направиха доста неприятна услуга - ще ни лишават бизнеса. Няма да жертвам десетки милиони работни места и хиляди компании поради Парижкото съглашение ".

На тази тематика Байдън си вкара автогол. " Ще направя преход от петролна промишленост към възобновими източници ", сподели той и Тръмп не се поколеба да употребява момента.

" Ако ми позволите да довърша - петролната промишленост би трябвало да бъде сменена след време с възобновима сила. И аз бих спрял да давам пари на петролната промишленост, бих спрял федералните дотации. Той няма да даде пари за слънцето и вятъра. Защо даваме пари на петролната промишленост? ", съобщи Байдън, след което Тръмп отвърна:

" Това е най-значимото изказване за бизнеса, тъй като той споделя, че ще унищожи петролната промишленост. Ще го запомните ли, Тексас! Ще го запомните ли, Пенсилвания, Оклахома! “.

Финалният въпрос беше какво биха споделили двамата в деня на встъпване в служба .

" Успехът ще ни сплоти и ние към този момент вървим по пътя на триумфа. Но аз понижавам налозите, а той желае да ги усили за всички! Иска нови регулации! Ще убие всичко! Ако той влезе в Белия дом, ще имаме меланхолия, каквато не сте виждали. Спестяванията ви за пенсия ще отидат по дяволите и това ще е печален ден за тази страна ", съобщи Доналд Тръмп.

" Аз съм американски президент и съставлявам всички вас, без значение дали сте дали своят вот " за " или " срещу " мен. Ще подсигурявам, че всички сте показани. Ще ви дам вяра, ще се движим напред, ще изберем науката пред измислицата, вярата пред страха, да се движим напред, тъй като имаме големи благоприятни условия, ще развиваме стопанската система, ще се отървем от систематичния расизъм и в същото време ще създадем по този начин, че стопанската система се задвижва от чиста и възобновима сила ", бяха думите на Байдън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР