Кандидатите за американска виза ще трябва да предоставят данни за

...
Кандидатите за американска виза ще трябва да предоставят данни за
Коментари Харесай

Американските власти ще ровят във Фейсбук профилите на кандидатите за виза

Кандидатите за американска виза ще би трябвало да дават данни за всичките си потребителски сметки в обществените мрежи, оповестява Би Би Си. Регулациите на Държавния департамент гласят, че хората ще би трябвало да показват информация за профилите си в обществените медии, имейл адреси и телефонни номера за интервал от пет години.

Почти всички претенденти за американски визи ще би трябвало да показват елементи за своето наличие в обществените медии, съгласно новоприетите правила.

Някои дипломатически и публични претенденти за американска виза ще бъдат освободени от строгите нови ограничения. Въпреки това, хората, които пътуват до Съединени американски щати, с цел да работят или да учат, ще би трябвало да дават тази информация. Властите са решили, че предлагането ще засегне 14,7 милиона души годишно.

„ Ние непрестанно работим за намирането на механизми за възстановяване на нашите процеси на скрининг, с цел да защитим американските жителите, като в същото време поддържаме законното пътешестване до Съединените щати ", оповестиха управляващите във Вашингтон.

Всеки, който лъже за своите профили в обществените мрежи, ще се сблъска със съществени „ имиграционни последствия”, показва публично лице пред изданието „ Дъ Хил”.

Преди това единствено претенденти, които се нуждаеха от спомагателна инспекция – да вземем за пример хора, които са били в елементи от света, следени от терористични групи, трябваше да дават сходни персонални данни.

В същото време Американският съюз за цивилен свободи - група за цивилен права - съобщи, че няма „ никакви доказателства, че сходен мониторинг на интензивността на хората в обществените медии е ефикасен или почтен “, добавяйки, че това ще накара хората да се самоцензурират онлайн.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР