Кандидатите, подкрепени от партията на задържания пакистански опозиционен лидер Имран

...
Кандидатите, подкрепени от партията на задържания пакистански опозиционен лидер Имран
Коментари Харесай

Поддръжниците на Хан готови да съставят правителство в Пакистан

Кандидатите, подкрепени от партията на арестувания пакистански опозиционен водач Имран Хан, възнамеряват да сформират държавно управление. Това съобщи в събота старши асистент на някогашния министър председател, представен от " Ройтерс ".

Той прикани поддръжниците си да стачкуват спокойно, в случай че окончателните резултати от изборите не бъдат оповестени.

Според резултатите, никой няма цялостно болшинство. 
 Поддръжниците на Имран Хан водят на изборите в Пакистан Обновена
Поддръжниците на Имран Хан водят на изборите в Пакистан

Изборното насили взе 12 жертви

Припомняме, че самостоятелните претенденти , подкрепени от Хан, завоюваха най-вече места на изборите в Пакистан, откакто бяха оповестени резултатите от повече от половината изборни региони, оставяйки политическите партии обратно.

Резултатите бяха оповестени съвсем 24 часа след затварянето на изборните секции, извънредно дълго закъснение, което държавното управление приписа на прекъсването на мобилните телефонни услуги - мярка за сигурност преди изборите в четвъртък.

Независимите претенденти, подкрепени от Хан, завоюваха 98 места.

Пакистанската мюсюлманска лига-Наваз (PML-N) на някогашния министър председател Наваз Шариф печели 72, до момента в който Пакистанската национална партия на Билавал Бхуто Зардари, наследник на убития министър председател Беназир Бхуто, получи 51.

Останалите бяха извоювани от дребни партии и други самостоятелни.
 Пакистан затвори границите и спря мобилните връзки поради изборите
Пакистан затвори границите и спря мобилните връзки поради изборите

Гласуването се организира при изключителни ограничения за сигурност

Изборите се организираха, до момента в който страната се пробва да се възвърне от икономическа рецесия на фона на възходящото принуждение в надълбоко поляризирана политическа среда.

Хиляди бойци бяха ситуирани по улиците и в изборните секции в цялата страна в четвъртък., защото сигурността беше засилена, с цел да се подсигурява спокойно гласоподаване.

Въпреки засилените ограничения за сигурност 12 души, в това число две деца, бяха убити при 51 бомбени гърмежа, офанзиви с гранати и стрелби от екстремисти, най-вече в западните провинции, се споделя в изказване на военните.

" Ислямска страна " пое отговорност за атентата в Пакистан

Атаките се случиха тъкмо преди изборите в страната

Вашингтон беше угрижен за " стъпките, които бяха подхванати за ограничение на свободата на изложение, по-специално по отношение на потреблението на интернет и мобилни телефони ", сподели пред кореспонденти заместник-говорителят на Държавния департамент Ведант Пател.

Съединени американски щати изрично осъдиха насилието, обвързвано с изборите , както в навечерието на изборите, по този начин и в деня на изборите, добави Пател.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш също изрази угриженост по отношение на насилието и прекъсването на мобилните информационни услуги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР