Кандидатите по схемите и мерките на директните плащания, ще получават

...
Кандидатите по схемите и мерките на директните плащания, ще получават
Коментари Харесай

Уведомителните писма за директните плащания тръгват онлайн

Кандидатите по схемите и ограниченията на директните заплащания, ще получават към този момент онлайн уведомителните си писма за осъществените позволения и преведени средства от Държавна фирма „ Земеделие “ – Разплащателна организация. Писмата се разгласяват в Системата за електронни услуги (СЕУ), която е позиционирана на формалната интернет страница на фонда.

Земеделските стопани, регистрирани в системата, имат достъп до оповестените писма от персоналният си профил. До там се стига от главното меню „ Администрация “ – секция ”Справки ” - поле „ Кореспонденция “. При изтеглянето на уведомителното писмо, то се смята за връчено, като от идващият ден, стартира да тече 14-дневен период, в който при противоречие, бенефициентите на ДФЗ могат да апелират писмата по реда на чл.81 и чл.133, ал.1 от Административнопроцесуален кодекс.

Бенефициентите, които към момента нямат задействан достъп (регистрация) в СЕУ на ДФЗ, могат да получат уведомителните си писма в регионалната дирекция на фонда по адрес на регистрация (за Юридическо лице и ЕТ) или непрекъснат адрес (за ФЛ). Чрез цифровизация на системите си ДФЗ цели въвеждането на бърза и сигурна връзка с бенефициентите. В тази връзка се прекратява изпращането на книжен притежател на уведомителните писма, свързани със схемите и ограниченията на директните заплащания.

Разплащателната организация уголемява обсега и надгражда с нови функционалности СЕУ, като част от цялостната идея за електронизация на системите. Надграждане процесите на цифровизация се прави за на по-добра отчетност и надзор при администриране на финансовите средства от националния бюджет и от европейските аграрни фондове за една страна, а от друга – за облекчение на бенефициентите. В създадената самостоятелна за всеки претендент среда се дава опция за визуализация на електронни документи, уведомления и географски данни. В обществената част на системата са налични регистри и информации, нормативни документи, калкулатори, както и профилирана географска карта.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР