Кандидатите на основните опозиционни Народно-републиканска партия Мухарем Индже и на

...
Кандидатите на основните опозиционни Народно-републиканска партия Мухарем Индже и на
Коментари Харесай

Кандидатите на опозицията гласуваха за президент на Турция

Кандидатите на главните опозиционни Народно-републиканска партия Мухарем Индже и на „ Добрата партия “ Мерал Акшенер гласоподаваха на изключителните президентски и парламентарни избори в Турция, заяви телевизия Ен Ти Ви.

Акшенер гласоподава в изборна секции в Истанбул, а Индже – в град Ялова. Очаква се актуалният държавен глава и главен любимец Реджеп Тайип Ердоган да даде своя глас в Истанбул, съобщи БГНЕС.

Турците избират през днешния ден президент и парламент на страната. 60 милиона души са призвани да упражнят правото си на глас в 81 провинции. Избирателните секции отвориха порти в 8.00 часа българско време. Гласуването ще завърши в 17.00 часа.

По данни на министерството на правораздаването изборният развой протича в спокойна конюнктура. След приключването на гласуването първо ще бъдат преброени гласовете на гласоподавателите за президент. Централната изборна комисия ще се постарае да разгласи резултатите до края на деня, съобщи нейният ръководител Сади Гювен.

В президентската конкуренция вземат участие шестима претенденти. Сред тях най-важните са актуалният държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, Мухарем Индже от главната опозиционна Народно-републиканска партия и Мерал Акшенер от опозиционната Добра партия.

Девет партии се позволени за присъединяване в парламентарната избори. Сред тях с най-големи шансове да попаднат в новия меджлис са: ръководещата Партия на справедливостта и развиването, Партията на националистическото придвижване, Народно-републиканската партия, Партията на демократичните нации и др. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР