Кандидатите, които се надяват да наследят германския канцлер Ангела Меркел

...
Кандидатите, които се надяват да наследят германския канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

Кандидатите да наследят Меркел с последна изява преди избора

Кандидатите, които се надяват да наследят немския канцлер Ангела Меркел отпред на консервативния Християндемократически съюз (ХДС), през днешния ден навлизат във финалната фаза на акцията си.

Тримата водещи претенденти - 56-годишната Анегрет Крамп-Каренбауер, общоприет секретар на ХДС, 63-годишният Фридрих Мерц, някогашен ръководител на парламентарната група на консервативния блок в Бундестага и 38-годишният министър на опазването на здравето Йенс Шпан довечера ще приказват поредно пред последователи на партията в Берлин.

На партийната демонстрация участват членове на ХДС от столицата и провинция Бранденбург. Това е последното от общо осем районни партийни събрания преди националната партийна конференция на 7 и 8 декември в Хамбург, където 1001 делегати би трябвало да изберат новия водач.

Допитване до публичното мнение, извършено от публичната медия А Ер Де и оповестно през вчерашния ден, сподели, че 39 % от интервюираните избират Крамп-Каренбауер да наследи Меркел. Сред членовете на ХДС този % скача до 48.

Мерц се подрежда втори с 26 на 100, само че поддръжката му измежду съпартийците му е 35 %. Шпан изостава мощно и е трети с едвам 9 % обща поддръжка и единствено 2 на 100 в редиците на ХДС.

В телевизионно изявление за Ройтерс Крамп-Каренбауер сподели през днешния ден, че до момента в който се реши рецесията сред Русия и Украйна в Азовско море Европейски Съюз и Съединени американски щати би трябвало да обмислят дали да не забранят на съветски кораби, идващи от Азовско море, да влизат в техни пристанища. " Убедена съм, че експанзията пристигна от Русия, по тази причина мисля, че би трябвало да има отговор ", сподели Крамп-Каренбауер.

Водещата претендентка за поста на Меркел уточни още, че Германия би трябвало да е подготвена да поеме по-голяма отговорност във външната политика и да отделя повече средства за защита. Изказването на Крамп-Каренбауер демонстрира, че тя е възприела по-твърд звук от този на Меркел, която прикани за деесскалация и разговор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР