Кандидатите ГЕРБ и БСП отиват на балотаж за кметския пост

...
Кандидатите ГЕРБ и БСП отиват на балотаж за кметския пост
Коментари Харесай

След 20 г. Ценко Чоков, ГЕРБ и БСП на балотаж в Галиче

Кандидатите ГЕРБ и Българска социалистическа партия отиват на балотаж за кметския пост в село Галиче. Това демонстрират данните от предварителното броене на бюлетините.

Подкрепеният от Българска социалистическа партия Веселин Тушинов е получил 388 гласа, а Страхил Стоянов от ГЕРБ – 369.

Чоков на независимост, върна се в Галиче

Страх в Галиче след свободата за Чоков

Съдът реши за Ценко Чоков: „ домакински арест”

В кметската конкуренция участваха общо трима претенденти, като издигнатият от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Николай Банков не минава към втория тур на изборите.

Изборният ден в обитаемото място завърши при 61 % изборна интензивност. Гласували са 915 гласоподаватели от 1497 имащи право на глас. На територията на кметството бяха разкрити 4 изборни секции.

До изборите се стигна, откакто през февруари съдът приключи пълномощията на предходния кмет на обитаемото място - Ценко Чоков, тъй като от 2016 година е в ареста и не може да извършва отговорностите си.

Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе приет от Специализирания съд за отговорен за похищение, побой и палеж на автомобил и бе наказан на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати поради престоя му в ареста.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР