Кандидатирам се за нов мандат, защото на столицата й е

...
Кандидатирам се за нов мандат, защото на столицата й е
Коментари Харесай

Фандъкова: Кандидатирам се за нов мандат, защото на столицата й е нужна последователност и постоянство

Кандидатирам се за нов мандат, тъй като на столицата й е нужна поредност и неизменност, с цел да се развива добре. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за Телевизия „ Европа “ в отговор на въпрос за претекстовете й да се кандидатира за нов кметски мандат.

„ Работата изисква доста поредност, неизменност, като не се отказваш пред компликациите, провокациите и неудачите. Наложихме скорост за развиване на града и смяна на града, която изисква да продължим, с цел да може градът да се развива. Заварихме го в непрекъснати рецесии.

Голяма част от тях за наслада към този момент са забравени. Скоростта, която наложихме, в този момент се коства, че сякаш е естествена, само че не. Тя изисква доста работа, съответна визия и доста съответни задания. Имам опита, само че имам и силата и новите хрумвания, с цел да продължи развиването на града “, добави още Фандъкова.

Столичният кмет уточни и, че не приема борбата за столицата като игра, а по-скоро като съществено предизвикателство и конфликт на хрумвания: „ ПАз вземам участие в съревнование за развиване и смяна на града с доста съответни хрумвания и планове. Предлага, доста явен график за работа с три съществени задания. Във времето целите се трансформират, тъй като градът се развива. Докато в този момент работихме доста интензивно за смяна на базовата конструкция в града, за екологията, образованието, през днешния ден към този момент можем да се обърнем интензивно към кварталите, кварталните улици, паркирането, междублоковите пространства, да подчертаваме върху чистия въздух и несъмнено технологиите и дейното им включване в работата на Столична община, администрацията и работата на града като цяло, тъй като хората чакат транспарантна работа на администрацията. Това се реализира най-добре посредством технологиите. Също по този начин залагаме и на това, както и на огромните стратегически планове, които основават средата за развиването на стопанската система в града “, разяснява още столичният кмет.

Когато госпожа Манолова разгласи своите хрумвания и планове, съм подготвена да разясня всички тях. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за Телевизия „ Европа “ в отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява главния си конкурент за локалните избори някогашния омбудсман Мая Манолова. „ Засега поръчките, които слушам освен от нея, само че и от останалите претенденти за цели стратегии, не виждам нищо, което да е по-различно от това, което ние към този момент вършим и сме подготвени с съответни планове да представим пред хората “, добави още Фандъкова. Столичният кмет отговори и на въпросите, които Мая Манолова насочи по-рано денем към нея посредством медиите, свързани с почистването на столицата: „ Мисля, че госпожа Манолова като правист знае чудесно, че когато става въпрос за социална поръчка, тя изисква дълъг интервал на реализация. По никакъв метод няма да направя София и почистването на града пленник на изборите. Предишния път, когато правихме такава процедура, тя търпя една година. Договорите за разчистване, първите от тях, изтичат на 1 юни. Сама разбирате, че няма по какъв начин да чакаме изборите да приключат и по-късно да създадем в действителност София пленник и да я сложим под риск от рецесията с отпадъците. София е виждала такива рецесии. Ние сме се борили с такива. Днес имаме най-модерният цех за боклуци в района, който ни разрешава да депонираме единствено 15 % от отпадъците на града. Започнахме от депониране на 100 %. Това е огромен екологичен план “, разяснява тя. Фандъкова добави, че това, на което се залага, са оптимални условия за възстановяване на изискванията с възстановяване на условия за оптимален екологичен стандарт на камионите.

Няма да се позволяват заплащания за изпълнителите при недобре свършена работа на ремонтите в столицата. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за Телевизия „ Европа “ в отговор на въпрос за какво е позволила акумулация на напрежение във връзка със столичните поправки тъкмо в годината на кметски избори. Тя изясни по какъв метод некачествената работа на фирмите-изпълнители на публичните поръчки не трябва възнаградена: „ Това са глобите, които съм налагала, най-големите в страната. За „ Граф Игнатиев “ единствено до този миг глобите са над половин милион лв. в случай, че цялостният план не е финализиран. За градините „ Кристал “ и „ Свети Климент Охридски “ глобата е близо 200 000 лв. “, уточни столичният кмет. На въпроса за какво би трябвало да се стига до наказания Фандъкова отвърна, че отговорът на този въпрос е в предложенията, които са готови за смяна в законите: „ Защото до момента в който сега разполагаме с инструмента на глобите, които несъмнено респектират, само че явно не правят до дъно работата. На никоя компания или архитект не му е прелестно да вземеш част от облагата му като наказания и да го задължиш по-късно да отстранява за своя сметка, в случай че има неудачи. Това, което желая, и с основния проектант сме подготвили такова искане за смяна, е да се носи професионална отговорност от всички равнища: архитект, контрол и реализатор. Това значи да могат да се приключват права на компании и компании или студиа “, разяснява още столичният кмет. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР