Кандидати на опозицията печелят близо половината места в московската градска

...
Кандидати на опозицията печелят близо половината места в московската градска
Коментари Харесай

Опозицията спечели близо половината места в парламента на Москва

Кандидати на опозицията печелят близо половината места в московската градска Дума, сочат окончателните резултати от вота. През вчерашния един ден на гласоподаване във всичките 85 субекта на Руската федерация бяха създадени избори на разнообразни нива.

Крайното съответствие ръководещи - съпротива в 45-местния парламент на Москва е 24 на 21. Комунистическата партия ще разполага с 13 мандата, а "Справедлива Русия “ и "Яблоко " – с по три.

Кандидатите на властта участваха във вота като самостоятелни, с цел да се разграничат от губещата известност ръководеща партия "Единна Русия ".

Лидерът на градската организация на партията Андрей Метелски, който е народен представител в московската Дума от 2001 година загуби от комуниста Сергей Севостянов.

Управляващите претърпяха крах на локалните и на частичните парламентарни избори в Хабаровския край, където се класираха трети след либерал-демократите и комунистите.

За сметка на това "Единна Русия " печели безапелационно още на първия тур в 16-те района, където изборите бяха за губернатори.

Полицията не е позволила нарушавания на публичния ред, които могат да повлияят на резултатите от вчерашните локални и районни избори в Русия, оповестиха от съветското Министерство на вътрешните работи.

За опазването на реда в изборните сектори са били задействани над 130 000 чиновници, подпомагани от военнослужещи от Росгвардия и частни и публични организации за защита. В 85-те района на страната се организираха избори на разнообразни равнища, в това число за губернатори, локални парламенти и кметове, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР