Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев ще представи в петък

...
Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев ще представи в петък
Коментари Харесай

Димитър Главчев ще представи служебния си кабинет в петък

Кандидатът за длъжностен министър председател Димитър Главчев ще показа в петък в 9,30 ч състава на краткотрайното държавно управление на „ Дондуков 2 “, оповестиха от прессекретариата на президентството.

В сходство с главния закон на България президентът ще организира наложителните съвещания и с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание в този ден.

В събота президентът Румен Радев разпореди на шефа на Сметната палата Димитър Главчев да предложи състав на служебно държавно управление. Самият Главчев, който е ярка политическа фигура на ГЕРБ от предишното, съобщи, че ще разгласи състава на кабинета си до четвъртък следобяд. Това удостовери през днешния ден и президентът.

„ Г-н Главчев съобщи, че ще е подготвен със състава на Министерския съвет до края деня (б.р. – в четвъртък) “, сподели Румен Радев. Той участва на среща с Централната изборна комисия, на която разискват техническата и организационна подготвеност за осъществяване на предварителен избор дружно с евроизборите на 9 юни.

Според информация на „ Медиапул “ в състава му ще влязат лица от несъстоялия се кабинет „ Габровски “. Проектокабинетът претърпя проваляне в Народното събрание и даже не се стигна до гласуването му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР