Кандидатът за президентския пост в Турция от основната опозиционна Народно-републиканска

...
Кандидатът за президентския пост в Турция от основната опозиционна Народно-републиканска
Коментари Харесай

Опозицията в Турция събра 5 милиона души на митинг ден преди вота

Кандидатът за президентския пост в Турция от главната опозиционна Народно-републиканска партия (НРП) Мухарем Индже събра над 5 милиона души, свои последователи на протест в Истанбул. Той съобщи, че ще бъде президент на 81 милиона турци, а не на десни или леви и даде обещание, че в границите на 48 часа ще анулира изключителното състояние в страната.
Политикът прикани за възобновяване на справедливата и самостоятелна правосъдна система и се ангажира до 100 дни да изпрати още веднъж турски дипломат в Сирия. Това стана на протест, на който в Истанбул се бяха стекли пет милиона души, заяви БГНЕС, като се базира на в. „ Джумхюриет “. Митингът се организира в истанбулския регион Малтепе. „ На митингите в Измир и Анкара бяхте доста, само че в Истанбул се събрахте пет милиона души “, сподели Индже.

В речта си опозиционният претендент даде обещание на последователите си, че в случай че победи на утрешните избори, Турция ще стане друга страна. „ Утре ще настъпи краят на дискриминирането, на следващия ден настава края на безсмисленото пилеене на държавни средства. През последните пет дни ние организирахме 107 митинга и ви благодаря за вашата поддръжка “, сподели Индже на множеството.

Редица манифестации организира и настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган. През деня програмата му включва пет обръщения към неговите последователи в разнообразни региони на Истанбул. Голямото внимание на противниците за президентския пост към Града на Босфора се изяснява с обстоятелството, че в Истанбул живее една пета от популацията на Турция. Освен това се чака на следващия ден и Индже, и Ердоган да гласоподават точно в Истанбул.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР