Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия на САЩ Джо

...
Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия на САЩ Джо
Коментари Харесай

Байдън изпреварва Тръмп с 8 пункта сред регистрираните избиратели

Кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия на Съединени американски щати Джо Байдън изпреварва с 8 пункта президента Доналд Тръмп по утвърждение измежду записаните гласоподаватели и има забележителна преднина измежду гласоподавателите, които не са решили към момента дефинитивно кого да поддържат на президентските избори през есента. Това сочат резултатите от анкета на Ройтерс/Ипсос, оповестени в сряда и представени от Ройтерс.

Осъщественото в интервала 15-21 юли изследване открива, че 47 на 100 от записаните гласоподаватели декларират, че на 3 ноември ще гласоподават за някогашния вицепрезидент Байдън, а 38 % - за републиканеца Тръмп. Останалите 16 на 100 са хора, които не са решили към момента за кого да гласоподават, хора, които възнамеряват да гласоподават за трети претендент или такива, които са споделили, че няма да гласоподават.

Изследването на Ройтерс/Ипсос е осъществено онлайн, на британски език и на територията на Съединени американски щати измежду 4430 възрастни американци, измежду които 3744 регистрирани гласоподаватели, подкрепящи претендент на една от двете водещи партии и 595 регистрирани, само че неподкрепящи претендент на една от двете водещи партии.

Предизборните щабове на Байдън и Тръмп са се съсредоточили върху привличането на групата гласоподаватели, които не поддържат нито демократите, нито републиканците. Очаква се тази група да наклони изравнения избор в някоя от двете направления.

Проучване на Ройтерс/Ипсос през лятото на 2016 година установи, че поддръжката в групата на хората, които не са последователи на претендент на огромна партия, е разграничена поравно сред Тръмп и тогавашния претендент на демократите Хилари Клинтън. В деня на изборите Тръмп завоюва болшинството от гласовете на тези, които са решили кого да поддържат едвам през последната седмица преди вота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР