Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън

...
Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън: Постепенно ще се откажа от петрола

Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън съобщи по време на снощния си спор с президента републиканец Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, че последователно ще се откаже от петролната промишленост, съобщи Франс прес. Агенцията дефинира проектите на Байдън като политически риск.

Кандидатът-президентът на демократите изрази ясно желанието си, макар че от петролната промишленост значително зависи стопанската система на част от основните щати, които се чака да решат изборите на 3 ноември.

"Постепенно ще се откажа от петролната промишленост, да ", сподели Байдън. "Ще го направя, тъй като тя предизвиква доста замърсяване ", изясни той, като в това време акцентира, че петролната промишленост би трябвало "постепенно да бъде заместена от възобновими енергийни източници ".

Тръмп разкритикува проекта на Байдън, като съобщи, че той би довел до "икономическа злополука ". Добиваната от вятъра сила е извънредно скъпа, непостоянна и е причина за гибелта на доста птици, означи той.

Президентът републиканец разкритикува и враждебността на претендента на демократите към шистовия газ - промишленост, от която зависят доста работни места в родния щат на Байдън Пенсилвания, който е измежду основните щати, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР