Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън

...
Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън обеща да върне САЩ в СЗО, ако стане президент

Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън съобщи, че в случай че завоюва изборите, ще възвърне участието на страната в Световната здравна организация (СЗО), съобщи БГНЕС.
Снощи стана известно, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп официализира отдръпването на Съединени американски щати от СЗО.
" Американците се усещат по-сигурни, когато Америка укрепва световното здраве. През първия си ден като президент ще се причисля към СЗО още веднъж и ще си върна водачеството на международната сцена ", написа Байдън в Twitter.
Тръмп сподели по-рано, че страната приключва връзките си със СЗО, тъй като организацията " отхвърля да организира нужните промени ". Според него, Съединени американски щати " ще пренасочат тези средства към целия свят за незабавни здравни потребности ". Тръмп също упрекна СЗО, че е прикрила мащаба на коронавирусната зараза в полза на Китай.
Малко след изявлението на Байдън, Тръмп написа в Twitter, че равнището на смъртност от COVID-19 в Съединени американски щати паднало десетократно.

Death Rate from Coronavirus is down tenfold!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 8, 2020
Още: " Нов дневен връх на заболели от ковид в България, само че заразяемостта понижава, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР