Кандидатът за президент на САЩ на Демократическата партия Джо Байдън

...
Кандидатът за президент на САЩ на Демократическата партия Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън призова да бъдат повдигнати обвинения на полицая от стрелбата в Уисконсин

Кандидатът за президент на Съединени американски щати на Демократическата партия Джо Байдън прикани да бъдат повдигнати обвинявания на служителя на реда, прострелял седем пъти негър мъж в Уисконсин. Той направи това през вчерашния ден, в навечерието на визитата си в града в този щат, станал сцена на стрелбата, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

"Да създадем по този начин, че да бъде въздадена правдивост ", сподели Байдън в коментар за към момента неприключилото следствие.

Стрелбата в Кеноша, щата Уисконсин, провокира седемдневни вълнения в дребния град, при които двама души бяха убити, въпреки че през последните дни напрежението се успокои.

Във вторник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския посети Кеноша и даде обещание поддръжка за правоохранителните органи и локалния бизнес, който пострада от грабежи. Той не се срещна със фамилията на Джейкъб Блейк, чернокожия мъж, който беше прострелян седем пъти.

Тези дни Байдън произнесе тирада пред дребна група хора, в която осъди грабежите в Кеноша, само че и упрекна в нея Тръмп, че разпалва принуждение, предизвиква белия шовинизъм и не схваща митингите за обществена правдивост.

Също през вчерашния ден Байдън разкритикува американския водач за това, че не е излязъл с изказване по отношение на блогъра Алексей Навални, който съгласно немските управляващи е бил токсичен, съобщи ТАСС.

Според Байдън "методът на офанзивата не оставя никакво подозрение, чия е отговорността - на съветската страна ". Демократът счита, че Тръмп "отказва да се опълчи на (руския президент Владимир) Путин ".

Байдън означи следното по адрес на Тръмп: "Той още не е осъдил нападението против Навални. Неговото безмълвие е съучастничество. Докато Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е в Белия дом, американците са в по-малка степен в сигурност ". Кандидатът за президент означи, че при победа на президентските избори ще си сътрудничи със "съюзниците и сътрудниците ", с цел да "привлече под отговорност " Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР