Кандидатът за президент на демократите Джо Байдън обяви своя избор

...
Кандидатът за президент на демократите Джо Байдън обяви своя избор
Коментари Харесай

Коя e Камала Харис - кандидатът за вицепрезидент на САЩ?

Кандидатът за президент на демократите Джо Байдън разгласи своя избор за вицепрезидент. Това е 55-годишната Камала Харис - сенатор от Калифорния. Харис е първата цветнокожа жена и първата американка с азиатски корени, определена за претендент за вицепрезидент, съобщи Българска национална телевизия.

Камала Харис е родена в Оукланд, щата Калифорния в семейство на имигранти - татко ѝ е родом от Ямайка, а майка ѝ е от Индия. Дори и след развода на родителите си, Камала и сестра ѝ Мая са отгледани в духа на полезностите на двете култури. Пет години живее с майка си и сестра си в Канада, само че след това се връща в Съединени американски щати, където приключва лицей, а по-късно и право в Калифорнийския университет.

Става първата жена, определена за прокурор в Сан Франциско и основен прокурор на Калифорния. Тя е първата чернокожа на този пост. От 2017 година е сенатор от същия щат. Опита да завоюва номинацията на демократите за идните президентски избори. Камала Харис, претендентът за вицепрезидент на Демократическата партия, съобщи: " Заставам пред вас с ясното схващане за борбата, която следва и за нещата, които би трябвало да бъдат направени ". По време на акцията си не пести рецензии даже по отношение на Джо Байдън, за който през март тази година даде поддръжката си и към чийто екип се причислява в този момент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР