Кандидатът за президент на Бразилия, социалистът Луис Инасио Лула да

...
Кандидатът за президент на Бразилия, социалистът Луис Инасио Лула да
Коментари Харесай

Лула да Силва: Зеленски е виновен за войната в Украйна

Кандидатът за президент на Бразилия, социалистът Луис Инасио Лула да Силва съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски и съветският му сътрудник Владимир Путин носят идентична отговорност за войната в Украйна.

"Виждам по какъв начин президентът на Украйна, говорейки по малкия екран, е приветстван, получава аплодисменти от всички ", сподели Лула, президент на Бразилия от 2003 до 2010 година, пред списание "Тайм ", което разгласява през днешния ден материал за конкуренцията му против извънредно десния президент Жаир Болсонаро, които отхвърли да осъди съветската инвазия в Украйна.



"Този човек (Зеленски) е толкоз виновен за войната, колкото и Путин ", съобщи Да Силва.

76-годишният Лула счита, че Зеленски е трябвало да отстъпи пред съветската съпротива против присъединението на Украйна към НАТО и да организира договаряния с Путин, с цел да избегне спор.



Позовавайки се на кариерата на Зеленски като артист и комедиант, Да Силва добави: "Трябваше да води сериозен диалог. Добре, бил е добър комедиант. Но дано не води война, с цел да се покаже по малкия екран. "

Той насочи рецензии и към президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

"Байдън можеше да вземе самолета за Москва, с цел да беседва с Путин. Такова държание се чака от един водач ", счита Да Силва.

Лула води пред Болсонаро съгласно допитванията за президентските изборите в Бразилия през октомври.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР