Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов представи визията си

...
Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов представи визията си
Коментари Харесай

Манол Иванов: Голям мераклия съм за шеф на БФС, мога да върша работа

Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов показа визията си за развиването на българския футбол. Синът на някогашния състезател на Левски Александър Манолов се обърна към футболната общност и даде обещание да бъде диалогична фигура. По думите му който не гласоподава на идващия Конгрес за смяна е или подвластен, или се опасява, или по този начин му е добре.

" Да ви показва господин Кирил Лулев, който е част от моя екип. Той дава отговор за връзките с медиите и клубовете. Работим с него от 3-4 месеца. Искам да му благодаря за всичко, което направи до този миг. Част от екипа ни е.

" Искам да направя малко послание, преди да давам отговор на въпросите. Раздадени са копия от програмата. Ще ви срещна в най-основни аспекти. Обръщението ми е към всички футболни хора. Във връзка с идния конгрес на БФС желая да заявя, че аз и моят екип желаеме да създадем положителна и почтена акция, в която да споделя моите визии и стремежи за развиването на българския футбол, с цел да доближи до най-вече хора, дребни и огромни почитатели. Предвид дейностите на БФС последните години и настроенията в обществото, считам че това е първата стъпка, която би трябвало да се направи за смяна на работата в БФС. На първо място българският народен тим да се върне там, където беше преди 30 години. Да се върнат почитателите на стадионите и да се усещат удовлетворени от това, което виждат. Обръщам се към ръководителите на клубовете, регистрирани в БФС и им декларирам, че имат съидейник и концепциите ни за смяна са идентични. Ако не гласоподават за смяна, ги е боязън или по този начин им е добре. Ако не гласоподават, да не се оплакват в бъдеще. Към всички чиновници на БФС - да не се тормозят за работните си места. Ще има преструктуриране. Ще се слагат задания и ще има надзор за осъществяването им. Към всички почитатели в България - от една година протестирате за смяна в Българския футбол, в този момент е моментът да отидете при вашите президенти и ясно да заявите, че на идния Конгрес би трябвало да гласоподават за смяната. Ще се опитам до Конгреса да се срещам с оптимален брой хора и ръководители, с цел да доближават моите визии оптимално. В умозаключение бих желал да кажа, че в случай че бъда определен, в мое лице, ще видите в действителност един извънредно добър съидейник, диалогичен човек, който взема решение бързо въпросите и не ги оставя за идващия ден. Благодаря ви.
 Снимка 650983
Източник:

Трябва да се изготвят правила, включени в честен и етичен кодекс, който да визира всички деца, треньори, ръководители. Кодексът ще включва моралното образование и поведение пред обществеността, вътре в клубовете, със противниците. Свидетели сме на порочни практики, които не ги загатва никой, а единствено се подмятат. Треньорите в школите може би имат голямото предпочитание, само че нямат подготовка. Не всички са подкрепяни от ръководителите, други са притискани. Поставят им се задания. Когато не се реализира задачата, бива отстранявам. Намесата на родителите и експанзията по време на мач би трябвало да се контролира. Говореното на президентите също против съдиите. Нагнетява се напрежението.

Методистите по никакъв метод не изясняват по какъв начин би трябвало да се организира въпросната подготовка, какво би трябвало да се изясни на децата, по какъв начин би трябвало да се проведат. Свършва час и половина тренировката, треньорът се обръща, даже не гледа топките по какъв начин се събират. Някой ще каже, че са маловажни проблеми, само че по този начин се построява футболист още от дребен. Има проблем и при прекосяването на деца от един клуб в различен. За мен е ненормално едно дете да смени 10 клуба. Големите тимове не дават нищо на децата или на техните родители, единствено при редки случаи. Смятам да въведа такса при прекосяването на дете да се заплаща незабавно на клуба, от който идва детето. Ще зависи дали е национал. Ако е национал, ще е малко по-висока таксата. Впоследствие тези футболисти получават професионален контракт и тимовете не получават нищо. В последните 2-3 години Левски, ЦСКА, Славия, ЦСКА 1948 освободиха няколко набора. Футболистите стартират да си търсят тимове. Трябва обаче да се заплати огромна такса - 100 хиляди, в случай че е бил национал. Момчето отива в по-долните групи, там се сблъсква със заплащането, материално техническата база. Сключват се контракти като охранители, водачи, чистачи. Заплаща им се по 100-200 лв.. В същото време футболистът има сделка за обикновено възнаграждение 1200 лв..

В свършек отново бих дал отговор на един от ръководителите, който е в БФС и е началник на тим. Да, мераклия съм и то доста огромен. Обаче мога да правя работа. Мисля, че се сещате защо става въпрос. Благодаря за вниманието и бъдете здрави ", съобщи Манол Иванов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР