Кандидатът за президент на Беларус Светлана Тихановская, която не призна

...
Кандидатът за президент на Беларус Светлана Тихановская, която не призна
Коментари Харесай

Тихановская създава координационен съвет за прехвърляне на властта в Беларус

Кандидатът за президент на Беларус Светлана Тихановская , която не призна формалните резултати от изборите, съгласно които тя зае второ място, разгласи в петък, че инициира основаването на координационен съвет, който да подсигурява прехвърлянето на властта , оповестява ТАСС.

" Аз, Светлана Тихановская, предизвиквам основаването на Координационен съвет, който да подсигурява прехвърлянето на властта. В този съвет могат да бъдат включени представители на гражданското общество, уважавани и известни беларуси, експерти в тяхната област ", се споделя в апела на Тихановская, оповестен от нейния щаб.

Тя съобщи, че инструктира доверената си Олга Ковалкова и юрист Максим Знак да одобряват заявки за назначение на членове на съвета от организации и сдружения на жителите.

Тихановская благодари на всички, които я поддържат и е подготвена да помогне в договарянията с актуалните управляващи . " Моля ви да се присъедините към координационния съвет. Наистина се нуждаем от вашата помощ и опит. Нуждаем се от вашите връзки, контакти, експертни препоръки и поддръжка. Този координационен съвет би трябвало да включва всички, които се интересуват от разговор и спокойно прекачване на властта - трудови колективи, партии, синдикатите и други организации на гражданското общество ", добави тя.

Тихановская означи, че е подготвена за разговор с управляващите на страната, като прикани за освобождението на арестуваните по време на протестните акции , изтеглянето на чиновници по сигурността от улиците и започване на наказателни производства против тези, които " дават заповед да бият и разстрелват хора " при нужда.

" Властите би трябвало да покажат готовността си за разговор с хората. Това значи да освободят всички арестувани. Това значи унищожаване на ОМОН и войски от улиците на градовете. Това значи разкриване на наказателно дело против тези, които са давали наказателни заповеди да бият и разстрелват хора ", се споделя в апела.

Тя означи, че нейният щаб е подготвен за разговор с актуалните управляващи на страната. " Моят щаб, щабът на Светлана Тихановская, продължава да работи... Декларирам, че сме подготвени за разговор с управляващите ", сподели тя и прикани кметовете на градовете " да излязат и да беседват с хората ".

Бившият претендент също се обърна към интернационалната общественост. " Обръщам се към интернационалната общественост, европейските страни с молба да ни оказват помощ в организирането на разговор с беларуските управляващи ", сподели тя в изказване.
 Лукашенко: Жив съм, не съм избягал от Беларус Обновена
Лукашенко: Жив съм, не съм избягал от Беларус

Преди всичко бих желал да кажа, че към момента съм жив и не съм в чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР