Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Любослав Пенев нападна

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Любослав Пенев нападна
Коментари Харесай

Любо Пенев към БФС: На много ниско ниво свалихте „Цар Футбол“, господа


Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Любослав Пенев атакува и насочи нови тежки обвинявания към настоящето управление на федерацията. Пенев разгласява намерено писмо в обществените мрежи, в които изрази позицията си и отговори на рецензиите на БФС. Публикуваме изявлението му без редакторска интервенция:

"ОТНОСНО: неистините в зле-скалъпените официални съобщения на безимения драскач от БФС

в отговор на дадената конференция на 11.01.2018 година в Българска телеграфна агенция

Първо желая да благодаря на огромните спортни публицисти (те ще се познаят), за високата оценка, която дадоха на мен и целия екип, който взе присъединяване в конференцията, и за тезите, които изказахме. За нас тяхното мнение е най-важното, тъй като това са хора, които наблюдават процесите от десетилетия. От тях чухме следното:

- За първи път хора с задоволително престиж приказваха намерено за същинските неща в родния футбол;

- Не усетихме по какъв начин минаха повече от 2 часа;

- Беше ни доста интересно;

- квинтетът Пенев-Илиев-Дацов-Василев-Стоилов начерта в пъти повече насоки за развиването на футбола и извеждането му от най-дълбоката рецесия след края на Втората международна война, в сравнение с бяха изречени от Данчо Лечков, Атанас Фурнаджиев и Емил Костадинов за 12 години.

- За първи път някой има верен взор върху ситуацията;

- за първи път излизат мъжки момчета с имената и лицата си и разровиха раната;

- за първи път получихме внимание и ни се говорише за тактики (краткосрочна, средносрочна и дългосрочна), развиване на ДЮФ, бистрота, надзор, образования, нововъведения, различни финансирания, промени в правилници, юридически и финансов надзор и мн.др.

- Футболът има бъдеще.

Сега към анонимните от БФС:

Прави извънредно неприятно усещане, че си позволявате да употребявате формалния уебсайт на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ за предизборните си брътвежи. Това не ви е частна компания или бащиния. Това е представянето на България пред света. Много, доста на ниско равнище свалихте „ Цар Футбол “, господа. Този уебсайт е информационен канал със напълно разнообразни функционалности. Тук би трябвало да има доста и потребна за развиването на футбола информация. След смяната на 16.02.2018 година недоразвитото ви сайтче, ще се преобразува в платформа, отговаряща на национална социална организация от най-голям сан като интерес.

Иновации се споделя, господин Колев, ИНОВАЦИИ. Навсякъде ще се внедрят. Продължаваш с брътвежите.

Първо: Г-н Ники Илиев сподели, че в този момент се занимават с футбол към 10 000 деца, пишете го във Ваш доклад. И даде обещание, че при вярна тактика ще станат за 10 години – 150 000, което е към 30% от децата във възрастова граница – 5-17 година Вие излъгахте в ефир, че е споделил, че ще станат 20 000, пък те в този момент били 18 000.

Второ. Нямате си на концепция какво значи елетронно ръководство на данни. Вижте в обществените мрежи, какво се изписа под коментара Ви, че имате електронно картотекиране.

Прилагам 2 цитита на президенти на клубове от общо 687 аматьорски клуба, изграещи през този сезон:

„ - картотекиране – 10 лв. на играч (общо на тим към 220 лв. - единствено за няколко печати и подписи- в случай, че всеобщо играят нередовни състезатели, само че делегатите си затварят очите). “

„ - Аз като клуб участвах в U 19 какви са тези нелепости. Един мач ни излизаше 1000 лв.. Само в България на детски мачове може да ти желаят по 200 лева съдийски. ОХРАНИТЕЛИ и още какво ли не. 500лв. плащаме такса децата да играят футбол 5 и 7 за терени. В чужбина има по един арбитър и той е безвъзмезден. И какво ли още не. Да в действителност оказват помощ 3 топки от 15лв. И една мрежа. Някои получават и флагчета.... Жалка история “.

Трето: За моите хонорари като народен селекционер. Нека поясним, че приказваме за разноските на националния тим. Ако твърдите, че аз съм ги получил, ще желая да видя документите, където го написа, тъй като ме навежда на мисълта, че някой си ги е прибрал за моя сметка.

Четвърто: Вие нямате никаква отчетност, никаква бистрота, за нищо. Живеете в имагинерен свят. Нападате за финансиранията – какъв брой пари защо са получени. Лично Вас ще осведомявам, когато му пристигна времето, тъй като сте доста самоуверен бранител на измамата.

Пето: размахвате някакви тактики, пишете, че сте ги дали на делегатите, че са съвсем изпълнени. Това е държание на камора, нали знаете какво е „ Тайна организация със свои правила и канони “. Не ме е гняв толкоз, че не е обществена (трябваше да е в сайта), в сравнение с, че казвате, че е изпълнена в огромната й част.

Г-н Колев, в случай че в действителност е имало тактика и тя е изпълнена, то може би тя се споделя:

- Как да убием грандовете?

- Как да изгоним почитателите?

- Как да убием ДЮФ?

- Как се образува Тайна организация?

Или най-точно казано „ КАК ДА УБИЕМ ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ “?

Това са резултатите от вашето ръководство. Ние повече няма да влизаме в пояснителен режим на неистините в зле-скалъпените официални съобщения на безимения драскач от БФС. Използвайте уеб страницата на БФС по предопределение.

Към публицистите от Спортал. Вижте си мненията под публикациите с неистини и се засрамете. Момчета и девойки, когато пишете за огромни имена, защитавали националния байрак, замисляте се малко. Тези, които Ви заплащат нямат ценностна система, имат единствено персонални ползи, а вие ставате съучастници в самоунищожаването ви.

Към всички виновни медии: изписаха се доста лъжи, които преди да отразявате – проверете.

Замислете се за общото положение във футбола. Сами си отговорете – Добро ли е?

Най-добрият мерител е ФЕНЪТ. Празни игрища, разрушена инфраструктура, разрушени ДЮШ. Национални гарнитури – цялостен неуспех, изтървани 7 интернационалните участия.

Тези господа имаха 13 години за ръководство. Положението в обичаната игра е пагубно, апокалиптично. Те в случай че са можели, щели са да го развият, а не да го убият. Това са техните благоприятни условия.

България има потенциала. Нека да й дадем късмет.

Ние сме се наели с извънредно тежката задача да разбием статуквото в българския футбол и най-накрая да върнем усмивките на хората и вярата в нормалността. Казват, че в България е по-лесно да станеш министър-председател, в сравнение с президент на БФС. Звучи кошмарно, само че е напълно покрай истината. Ако обаче продължаваме да кротуваме и да се помиряваме, неизбежно се обричаме на дълъг мрак. А футболът в множеството страни в действителност е най-прецизния барометър за стойностите в една страна. И ще се върна към хората по стадионите и отношението им към статуквото. Не си мислете, че откакто виждат опция няма да се намесят в името на смяната.

С почитание, Любослав Пенев". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР