Кандидатът за президент на българския футболен съюз Димитър Бербатов излезе

...
Кандидатът за президент на българския футболен съюз Димитър Бербатов излезе
Коментари Харесай

Бербатов изпрати отворено писмо до Румен Радев, министъра на правосъдието и агенцията по вписванията

Кандидатът за президент на българския футболен съюз Димитър Бербатов излезе с отворено писмо, адресирано към президента Румен Радев, министъра на правораздаването и организацията по вписванията.

Ето какво написа Бербатов:

ОТКРИТО ПИСМО ОТ ЕКИПА НА ДИМИТЪР БЕРБАТОВ ЗА КАНДИДАТУРАТА МУ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БФС ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО И АГЕНЦИЯТА Пожарна охрана ВПИСВАНИЯТА

В хода на акцията по кандидатиране на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз (БФС) – съдружие, в чиито уставни цели е записано, че прави активност в социална изгода, откриваме, че актуалното управление сякаш не желае да се преценява с тези цели. Точно противоположното - макар очевидната цялостна загуба на публично доверие и преобладаващите настроения във футболните, и освен, среди за незабавна промяна на това управление и провежданите от него порочни политики при ръководството на българския футбол, провеждането на избор на нов президент и групов орган на ръководство - изпълнителен комитет на БФС, оповестено още през 2019 година, се затруднява и отсрочва с разрешени и непозволени средства от президента в оставка и болшинството от лоялните му членове на Изпълкома.

По-долу в резюме ще опишем някои мощно смущаващи и необикновени обстоятелства в поддръжка на нашето терзание, че развиването на българския футбол, спазването на закона и устава и най-общо съобразяването с публичния интерес напълно не са приоритет на господин Борислав Михайлов и компания, а техните дейности наподобява са стимулирани само от желанието да се задържат допустимо най-дълго в ръководството на БФС.

На първо място, след оттеглената оставка на президента на БФС и обоснования и верен съгласно нас отвод на Търговския указател да впише господин Михайлов като президент, преди висшият орган на БФС - Конгресът да е разгледал оставката му в сходство с процедурата, планувана в устава на сдружението, Софийски градски съд експресно и с изключително противоречиви претекстове анулира отхвърли на Търговския указател. Смущаващ е и фактът, че жалбата за анулация на отхвърли за регистриране беше гледана от същия градски арбитър, който се произнесе преди време и по жалбата на Любослав Пенев против решенията на Конгреса при предходната акция за избор на президент на БФС. Считаме, че в този момент е безусловно належащо Агенцията по вписвания да апелира решението на арбитър Вълков в сходство с константната си процедура и с оглед най-хубава отбрана на нарушавания съгласно нас публичен интерес от противоречивото правосъдно решение за анулация на отхвърли за регистриране на Борислав Михайлов като президент на БФС.

На второ място, считаме, че обратно на отговорностите си според Устава да провежда и организира транспарантни и свободни избори за президент и Изпълком, настоящето управление на БФС прави неприемливи дейности по „ заплашване “ на футболните клубове и принуждаването им да изразят сякаш „ свободна “ воля за отсрочване на Конгреса, плануван по-късно този месец. Известни са опитите да се провежда подписка в този смисъл и да се предотврати реализиране на закрепеното в Устава право на клубовете да изискат привикване на Конгрес.

На последващо място, актуалното управление на БФС прави всичко допустимо да попречва предизборната акция на моя екип. По-конкретно, безусловно нелегално и в цялостно несъгласие с наредбите на Устава и колегиалната нравственос и морал не се позволява господин Петър Величков до съвещания на Изпълкома, чиито член е той. От БФС не ни беше предоставена информация, поискана по реда на Закона за достъп до социална информация – лист на актуалните постоянни членове на БФС, което очевидно се прави за да се затрудни организирането на Конгрес по дневен ред и време, което желаят болшинството от членуващите футболни клубове.
В умозаключение, твърдо сме решени да потърсим отбрана на своите ползи и на публичния интерес по надлежния ред по отношение на горепосочените и всички други открити от нас нередности при осъществяване на акцията по кандидатиране на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз.

Апелираме към всяка една от институциите да предприеме, в границите на вменените ѝ пълномощия, всички законосъобразни дейности, с цел да отбрани правовия ред, публичния интерес, справедливостта и не на последно място да даде вяра и опция за по този начин чаканото възходящо развиване на спорта у нас!

С УВАЖЕНИЕ,
ЕКИПЪТ НА ДИМИТЪР БЕРБАТОВ ЗА КАНДИДАТУРАТАТА МУ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР