Кандидатът за премиерна ГЕРБ-СДС от утре, 11 май, започва срещи

...
Кандидатът за премиерна ГЕРБ-СДС от утре, 11 май, започва срещи
Коментари Харесай

Ще подкрепят ли партиите първия мандат на ГЕРБ-СДС?

Кандидатът за премиерна ГЕРБ-СДС от на следващия ден, 11 май, стартира срещи спарламентарните групи в Народното събрание. А след оповестената кандидатура, партиите изложиха своите настройки.

От „ Продължаваме промяната – Демократична България “ остават безапелационни - няма да поддържат кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС, без значение кой е претендентът им за министър председател. За самата Мария Габриел, Даниел Лорер съобщи, че извършва почтено отговорностите си, само че въпросът е кардинален.

Той дефинира като изненадващо решението ѝ да одобри номинацията за министър председател, защото огромна част от политическите сили са споделили, че няма да дадат поддръжката си за този мандат, без значение кой е претендентът.

За „ Възраждане “ няма значение кой е претендентът за министър-председател, а каква политика ще следва той. Лидерът на партията Костадин Костадинов съобщи, че има преструване на предпочитание за сформиране на държавно управление. Според него кандидатурата на Мария Габриел не се издига, с цел да завоюва поддръжка.

" Мария Габриел не може да поеме отговорността за ръководство на страната, тъй като тя припомня за Плевнелиев. Нямаме потребност от соросоидни комсомолци ”, сподели още водачът на " Възраждане ", след което разясни, че отиваме на нови избори.

Председателят наДПСМустафа Карадайъ разяснява, че биха участвали на среща с Мария Габриел. Той не посочи дали Движението ще предложи свои министри в възможен кабинет.

“Вече имаме една стъпка напред за последните две години и половина. От страна на Движение за права и свободи можем да кажем, че чакаме да получим покана от ГЕРБ, в случай че получим такава ще се отзовем. Да забележим какво ще оферират и по-късно към този момент ще се включим в диалозите и ще се приказва за министри ”, разяснява Карадайъ.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Бойко Борисов е направил следващата неточност с издигането на претендент за министър председател. Нинова съобщи, че първо е трябвало да се слагат цели и период за осъществяването им, а по-късно да се оферират имена.

По думите ѝ водачът на ГЕРБ е обърнал пирамидата. Тя посочи, че са получили покана за среща с Мария Габриел в Народното събрание в четвъртък, на която ще отидат.

За „ ИТН “ Мария Габриел е с добра визитка в Европа, само че това не значи нищо. Станислав Балабанов разяснява, че поддръжката на партията минава през задълбочени диалози за стратегии и цели.

“Надяваме се да се сътвори кабинет на споделените отговорности, с цел да може най-накрая държавниците да изведат българските жители от рецесиите ”, казаБалабанов. “Ако първия мандат не е сполучлив, вторият няма да е сполучлив по този начин или другояче, ние сме подготвени да получим третия мандат, в случай че това се случи тогава ще кажем какво съгласно нас би трябвало да се случи ”, разясни още той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР