Кандидатът за премиер на Продължаваме промяната“ ще бъде Асен Василев.

...
Кандидатът за премиер на Продължаваме промяната“ ще бъде Асен Василев.
Коментари Харесай

Асен Василев е предложението за премиер на Продължаваме промяната

Кандидатът за министър председател на „ Продължаваме промяната “ ще бъде Асен Василев. Това стана ясно от изказване на министър-председателя в оставка Кирил Петков.

Той дефинира Василев като " човек, на който имам категорично доверие, с който започнахме битката един до друг и с който ще я приключим един до друг в един тим ".

Петков уточни, че няма да допусне няколко неща: „ България да вземе неверната посока, шепа хора да ограбват публичните средства, прокурорите да не престават да бездействат и непознати дипломати да дават ултиматум на българската страна до 12 часа на обяд ".

„ Няма да допуснем, тъй като не ни е боязън “, зяви Петков.

Премиерът в оставка уточни, че имат разлики с Българска социалистическа партия по интернационалните въпроси, а с част от депутатите от Има Такъв Народ имат и персонални разлики, само че " нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България ".

" Ние всички би трябвало да застанем един до друг и да продължим смяната напред. Всички с изключение на тези, които избират да пълнят с пачки и кюлчета своите чекмеджета. Всички с изключение на тези, които са толкоз корумпирани, че са ги поставили на листа Магнитски. Всички с изключение на тези, които се крият в тъмни стаи и пращат СМС-и с цел да контрулират своите депутати. Всички с изключение на тези, които се въздействат от непознати страни по този начин, че даже техните прякори са имена на непознати валути ", разяснява Петков в изказването си.

Очаква се в 17 часа в петък " Продължаваме промяната " да получи от президента Румен Радев мандат за сформиране на нов кабинет в границите на 47-ото Народно заседание. Партията ще има една седмица да осъществя мандата или да го върне на президента.

Асен Василев е съучредител и съпредседател на Политическа партия. До момента той изпълняваше длъжността на вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите. Той беше и финансов министър в служебното държавно управление на министър председател Стефан Янев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР