Кандидатът за премиер на ПП Николай Денков получи втория проучвателен

...
Кандидатът за премиер на ПП Николай Денков получи втория проучвателен
Коментари Харесай

Денков взе мандата с Кирил, Асен и Гюров

Кандидатът за министър председател на Политическа партия Николай Денков получи втория изследователски мандат от президента Румен Радев на къса гала в Президентството в 11 часа през днешния ден.

Денков бе в компанията на някогашния министър председател Кирил Петков, някогашния вицепремиер Асен Василев, наречени преди Нова година от Радев „ шарлатани “, и ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрий Гюров.

Тримата обаче стояха безмълвни, до момента в който Денков благодареше за опцията да опитат да сформират кабинет на малцинството зад Декларация за национални цели, която още през днешния ден ще бъде входирана в Народното събрание.

Ако въпросната Декларация получи поддръжката на болшинството народни представители, след седмица Денков ще връчи мандата изпълнен със състав на кабинет, който да се гласоподава в Народното събрание.

Ако Декларацията не събере поддръжка, досието ще бъде върната празна.

При втория случая, Румен Радев ще разполага със седмица да връчи третия мандат на която от останалите обединения в Народното събрание реши. Мантатът следователно се поема от ръководителя на парламентарната група, а не от излъчен авансово претендент за министър председател.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР