Кандидатът за премиер на Косово Албин Курти заяви, че резултатите

...
Кандидатът за премиер на Косово Албин Курти заяви, че резултатите
Коментари Харесай

Диалогът със Сърбия ще бъде шестият приоритет на новата власт в Косово

Кандидатът за министър председател на Косово Албин Курти съобщи, че резултатите от парламентарните избори в неделя са били " референдум за справедливостта " и че разговорът със Сърбия ще бъде " петият или шестият приоритет " на новото държавно управление, съобщи организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

" Победихме на тези избори. Това беше референдум за справедливостта и срещу корупцията. Това е нещо невиждано за следвоенно Косово ", съобщи Курти в послание пред симпатизанти на неговото придвижване Самоопределение. Курти благодари на деятелите и симпатизантите за положителното ръководство на изборния развой и особено на диаспората, която пристигна да гласоподава на изборите.

Лидерът на Самоопределение благодари и на политическите си съперници за честната конкуренция. " Няма да отмъщаваме на никого, само че ще търсим отговорност ", сподели Курти. Според резултатите от преброени над 80 % от бюлетините победител на изборите е придвижване Самоопределение със 47,92 % от гласовете на жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР