Кандидатът за председател на долната камара на Конгреса на САЩ

...
Кандидатът за председател на долната камара на Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Нанси Пелоси реши, че няма да иска да е председател на Камарата на представителите на 82 години

Кандидатът за ръководител на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси се е договорила с представителите на опозицията в Демократическата партия, че в случай че бъде определена на тази служба, няма да се кандидатира още веднъж през 2022 година, когато ще се проведат идващите междинни избори.
Срещу нейната кандидатура се афишира група демократи конгресмени, които са уверени, че партията се нуждая от ново, младо управление. Те са подготвени да поддържат Пелоси по време на гласуването на 3 януари, в случай че идният мандат стане за нея финален. " Това лято дадох ясно да се разбере, ме преглеждам своята работа на този пост като временен интервал към идващото потомство водачи на Демократическата партия ", съобщи 78-годишната Пелоси.
Нанси Пелоси би трябвало да получи поддръжката на 218 членове на Камарата на представителите, с цел да бъде определена за неин ръководител. Тя съобщи, че е изцяло уверена в своята победа. Нейната кандидатура е подкрепена и от президента Доналд Тръмп. Той даде обещание, че, в случай че не й доближат гласове, републиканците ще й се притекат на помощ.
Пелоси беше ръководител на Камарата на представителите, третия по значимост държавен орган, в интервала от 2007 до 2011 година, а от 2011 година беше водач на демократите в Конгреса. На състоялите се на 6 ноември междинни избори демократите си върнаха болшинството в Камарата на представителите, а републиканците укрепиха своите позиции в Сената.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР