Кандидатът за председател на БСП Красимир Янков се срещна с

...
Кандидатът за председател на БСП Красимир Янков се срещна с
Коментари Харесай

Красимир Янков: Няма как БСП да прави добра национална политика, ако не реши проблемите на хората в страната

Кандидатът за ръководител на Българска социалистическа партия Красимир Янков се срещна с хасковските социалисти. Пред тях той изясни концепцията си за смяна на организационния модел по който действа партията. По думите му, той дава съществени недостатъци, поради които числеността на Българска социалистическа партия се свива с доста бързи темпове. За четири години членовете са намалели 25%, а за последните 9 месеца с още 4000 души, сподели Янков. „ Скоро няма да можем да претендираме, че сме всеобща партия ", изрази паниката си той. Според претендента за ръководител, проблемите с Българска социалистическа партия в Хасковска област са идентични с множеството региони на страната. „ Тук има няколко общини, в които партията не взе участие в локалната власт, фрагментите й са забравени, няма и млади членове ", уточни Янков. Той беше безапелационен, че Българска социалистическа партия би трябвало да се върне към положителната процедура, която е прилагана в предходни години със основаване на регионални структури - конференции, в които да влизат всички общински структури.

„ Делегатите на регионалните конференции ще избират по явен механизъм регионалното управление, а членовете ще са от цялата област и ще имат ангажимент да работят за и с всички общини ", изясни още Янков. По думите му, регионалният ръководител би трябвало да има три съществени уговорката - организационното подсилване партията, развиването на фрагменти на районно равнище и осъществяване на районни политики. Красимир Янков беше безапелационен, че специалистите от централата на Българска социалистическа партия би трябвало да работят по места в регионалните структури, с цел да се наясно същинските проблеми на хората. Той изясни, че и по време на акцията за парламентарните избори, хората в страната са се интересували най-вече от разрешаването на съответни локални проблеми. „ Няма по какъв начин да вършим добра национална политика, в случай че не разгадаем проблемите на хората по места ", изясни още той.

Красимир Янков изясни пред хасковските социалисти, че и кадровата политика на левицата не е добра. Много от квалифицираните специалисти на Българска социалистическа партия са се ориентирали към други партии, тъй като са били подценени и даже забравени. „ Само със софийски фрагменти не можем да продължим напред. Трябва да има развиване на специалисти на локално равнище ", безапелационен беше той.
Красимир Янков изрази отчаяние, че за следващ път ръководителят на Българска социалистическа партия в отпуск Корнелия Нинова е отказала да взе участие в спор с другите претенденти, този път в НДК. „ Очаквах всички кандидати да споделят концепциите и вижданията си за развиването, пътя и концепциите за бъдещето партията, само че това не се случва ", заключи той на срещата си с хасковските социалисти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР