Кандидатът за нов кметски мандат в столицата Йорданка Фандъкова публикува

...
Кандидатът за нов кметски мандат в столицата Йорданка Фандъкова публикува
Коментари Харесай

Новите станции на метрото са почти готови

Кандидатът за нов кметски мандат в столицата Йорданка Фандъкова разгласява фотоси на някои от новите станции по третия лъч на метрото. Тя заяви, че до няколко седмици строителните действия по тях приключват и остават единствено тестванията на влаковете преди стартирането.

Първият стадий от третата линия са 8 км от "Подуяне " до "Красно село ". Вторият - са 4-те км от "Красно село " през "Овча купел " до Околовръстния път при "Горна баня ".

"В последните 10 години изградихме 80% от метромрежата на София. Готови сме с плановете 5 нови сектора и 13 километра: от кв. "Хаджи Димитър " до кв. "Левски "; от Военната академия, през кв. "Гео Милев ", кв. "Слатина ", зала "Арена Армеец " до бул. "Цариградско шосе "; от Бизнес парка в жк "Младост " 4 до Околовръстния път при ИКЕА с връзка с началната станция на Симеоновския лифт; удължение на Линия 1 под бул. "Царица Йоанна “ от метростанция "Люлин " до Околовръстния път с нов буферен паркинг; създаване на междинна метростанция сред станции "Сливница " и "Обеля " и връзка с нова жп гара на влаковете от западното направление ", написа Фандъкова.

С тях метрото на София ще има 65 км линии и ще обслужва над 650 хиляди пасажери дневно. В стадий на подготовка са плановете за още 2 разширения с обща дължина 10 км - от надлез "Надежда " в посока "Илиянци "; от бул. "Черни връх " през кв. "Витоша Водноелектрическа централа Симеоново " до "Студентски град ".

Припомняме, че стартирането на първите спирки от третия лъч на метрото трябваше да се случи тази есен, само че това ще се случи следващата година поради тествания, които би трябвало да направи фирмата-производител на новите влакове.

"Строителството ще завърши през октомври, само че "Сименс " ще продължи с тестванията на влаковете и цялостната автоматика ", уточни шефът на "Метрополитен " Стоян Братоев през август и добави, че поради това не може да се обвържат с безапелационен период за стартиране на новите линии, само че въпреки всичко упованията са това да се случи до края на годината. По новото трасе на подземната железница ще се движат нови влакове с понижено ползване на електрическа енергия, понижени равнища на звук, както и с алтернатива за придвижване без ватман. Водачите ще са с лимитирани функционалности, само че те ще бъдат подготвени и за работа на ръчен режим.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР