Кандидатът за нов главен прокурор Иван Гешев не се притеснява

...
Кандидатът за нов главен прокурор Иван Гешев не се притеснява
Коментари Харесай

Гешев не се притеснява от проверка на работата си като прокурор

Кандидатът за нов основен прокурор Иван Гешев не се тормози от прокурорската си процедура и работа и нейното вероятно анализиране. Така Иван Гешев отговори на журналистическо искане да разяснява писмото от тази заран на шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов до Сотир Цацаров и прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Самият Гешев не се е срещнал с писмото.

" Висшият правосъден съвет е открил, че имам високи професионални качества ", съобщи Гешев и напомни, че с решение на Висш съдебен съвет е призната сложна оценка от периодическото му атестиране, която е оптималната. По думите му при над 233 наказани лица това е оценка и за количеството и за качеството му на работа.

Според Иван Гешев настояването на Лозан Панов е разследване на неговата фиксация и то не толкоз към фиксация към господин Цацаров, а по-скоро фиксация в длъжността основен прокурор.

Гешев уточни и че има другари съдии, почита съда и в никакъв случай не си е разрешавал да разяснява правосъдни решения.

Той разяснява напрежението към своята кандидатура като нещо предстоящо и акцентира, че е предупреждавал за това. " Който и да беше номиниран за нов основен прокурор, щеше да има напрежение, уточни Гешев и добави: " Който и да беше на моята позиция, това напрежение щеше да го има, откакто не е от кръга другари на хората, които генерират напрежението ".

Това щяло да се случи без значение и какъв брой претенденти ще има - един, двама или трима.

Гешев напомни, че при номинацията на Борисов Велчев той също е бил единствен претендент за основен прокурор, само че тогава този въпрос не е ибл повдиган. " Защо тогава това не беше проблем, а в този момент е проблем ", запита той. Гешев даде за образец и момента на кандидатирането за основен прокурор на Сотир Цацаров, когато претендентите били трима, когато пък имало обструкции, че номинациите били официално съревнование.

Гешев посочи, че тук става въпрос за безпринципно отношение, който се състои от политически кръг, в това число и някои магистрати, които не харесват прокуратурата. " Който да е човек отвън този кръг, без значение дали съм аз или някой различен, реакцията щеше да е същата ", установи Гешев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР