Кандидатът за народен представител от листата на БСП за България

...
Кандидатът за народен представител от листата на БСП за България
Коментари Харесай

Пребиха кандидат за депутат от БСП за България в София

Кандидатът за депутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " в 23-ти МИР в София Никола Попстоев е бил атакуван и пребит в късните часове на 9 септември. Инцидентът се е случил на ул. " Кръстьо Сарафов " в столичния квартал " Лозенец ". 
Попстоев споделя, че откакто е првисъствал на тържественото честване на Девети септември на Паметника-костница на Съветската войска в " Лозенец ", с други младежи от Българска социалистическа партия са се отправили към Паметника на Съветската войска в Борисовата градина. " Искахме да охраняваме паметника. Имаше и кордон от полиция. Голяма група от ултранационалисти се бяха събрали и създаваха напрежение. Имаше провокации ", изяснява Попстоев. По думите му в продължение на 3 часа младите социалисти са обиждани с нецензурни прилагателни. Никой от тях не се поддал на провокациите.
" Когато си тръгнахме, полицията ни съпроводи до метростанцията на Софийския университет. Тъй като пребивавам в долната част на " Лозенец ", хванах метрото за една спирка до стадион " Васил Левски ", а оттова - трамвай. Слязох на площад " Журналист ". Тръгнах по ул. " Кръстьо Сарафов ". В началото тя е осветена, само че по-късно става тъмна. Когато минах в тъмната част, чух зад тила ми да се провикват " Сега ще видиш ти! ", изяснява Попстоев. Той се обърнал и видял двама да тичат към него. Те го повалили на земята и почнали да го ритат и да го налат с юмруци към минута и половина. Биячите си тръгнали с предизвестие: " Предай на приятелчетата си, че това ги чака и тях! ". 
Попстоев съумява да стигне до 4 РПУ, където дава показания. Там открил, че му липсва часовникът, само че по-късно бил открит на мястото на побоя. Портфейлът и телефонът му били непокътнати. Според Попостоев очевидно не става дума за нахлуване за обир. " Сащисан съм от случилото се. Ще приказвам за това и няма да укривам синините и охлузванията. Това ще бъде моето обръщение против омразата, озлоблението, нетолерантността, нетърпимостта, ксенофобията и всички сходни прояви, които са най-прекият път до събуждането на фашизма. Надявам се полицията да си свърши работа и да открие побойниците. За да си получат наказването. И сходни произшествия, породени от ненавист, в никакъв случай да не се повтарят ", акцентира Попстоев. 
" Надявам се полицията да подходи доста съществено и отговорно към този случай и да си свърши работата. Настоявам тези побойници да бъдат разкрити и да бъдат осъдени с цялата суровост на закона. Няма да оставим този случай без последици ", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия в София Иван Таков.
Коментар по тематиката > > < < style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР