Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски предложи днес структурата и

...
Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски предложи днес структурата и
Коментари Харесай

Правосъдна реформа, Еврозона, Шенген: Вижте приоритетите в плана Габровски

Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски предложи през днешния ден структурата и състава на кабинета с мандата на ГЕРБ. Предстои президентът Румен Радев да го придвижи към деловодството на Народното събрание, където депутатите да го гласоподават още тази седмица.

Засега срещу са се оповестили парламентарните групи на " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България ". След изключването на Явор Божанков от редиците на социалистите, четирите парламентарни групи разполагат със 124 депутати. От " Български напредък " показаха подготвеност за разговор, а от Движение за права и свободи ще вземат решение във вторник.

Николай Габровски предлага държавно управление от 7 дами и 14 мъже, като вицепремиери са Малина Крумова, Миглена Тачева и Меглена Плугчиева. Впечатление прави и това, че някогашният началник на " Булгаргаз " Николай Павлов, заменен от държавното управление на Политическа партия, поема енергетиката, а военният министър на Политическа партия Драгомир Заков в този момент е претендент за външен.

Самият Николай Габровски към този момент заяви, че първата му задача е да върне положителния звук за диалози сред всички политически сили, а по време на консултациите с парламентарно показаните партии той съобщи и подготвеност са търсене на конституционно болшинство за осъществяване на правосъдна промяна. Габровски отстоява и евроатлантическия път на България - диверсификация на енергийните запаси, влизане в Шенген и еврозоната. 

Вижте всички съществени цели на проектоправителството, публикувани от екипа на Николай Габровски:
Съставяне на постоянно държавно управление за бързо превъзмогване на разделянето в обществото, възобновяване на разговора сред партиите и институциите, преустановяване на политическата криза; Провеждане на правосъдна промяна и дейно противопоставяне на корупцията; Въвеждането на бързи и ефикасни антикризисни ограничения, които да преодолеят провокациите на икономическата рецесия, инфлацията и спада на икономическия напредък, в това число реализиране на фискална устойчивост; Ясна европейска и евроатлантическа устременост на външната политика и на политиката за сигурност и отбрана; Провеждане на основни промени, в това число посредством Плана за възобновяване и устойчивост; Полагане на дейни политически и дипломатически старания за приемане на България в Шенгенското пространство; Мобилизиране и подготовка на бизнеса, банковия бранш и жителите за присъединение на България към Еврозоната през 2024 година; Постигане на енергийна самостоятелност, в това число посредством продължение на напъните за обезпечаване на действителна диверсификация на източниците на доставка; Реализирането на целенасочени обществени вложения в основни браншове за цялото общество, каквито са образованието, опазването на здравето, обществената защита; България би трябвало да излезе час по-скоро от безвремието и спиралата от избори.  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР