Кандидатът за кмет представи официално инициативния си комитет и програмата

...
Кандидатът за кмет представи официално инициативния си комитет и програмата
Коментари Харесай

Руси Чернев влезе в битката за Пловдив

Кандидатът за кмет показа публично инициативния си комитет и програмата за ръководство на арената на Римския стадион в наличието на съидейници и другари

Политическият анализатор и дълготраен основен редактор на вестник „ Марица “ Руси Чернев влезе публично в предизборната акция за кметския пост на Пловдив. Той показа визията си за бъдещето на общината пред десетки съидейници и жители на Римския стадион нощес. Зад него застанаха и членовете на Инициативния му комитет – 50 изявени интелектуалци, учители, спортисти, треньори, предприемачи, мениджъри, художници, музиканти, публицисти, писатели и специалисти.

„ Кандидатирам се за кмет на Пловдив! Готов съм да бъда вашия гладиатор в борбата против партийните велможи и политическите брокери, които от години дърпат конците в Пловдив и не водят града към положително “, съобщи в обръщението си към пловдивчани Руси Чернев. По думите му като публицист постоянно е бил коректив на локалната власт и политическото статукво, само че това не е задоволително, с цел да промени модела на ръководство в града под тепетата. Той показа прочувствено: „ Вярвам, че усилието си коства, тъй като Пловдив заслужава всеки от нас. Длъжници сме на този град, в който сме родени и сме станали това, което сме през днешния ден “. Чернев очерта огромните провокации пред града – презастрояването, тапите, разкопаните улици и разрушените тротоари. По думите му локалната власт от години не прави нищо, с цел да сложи ясни правила и да вкара ред в строителството, с цел да не се трансформира Пловдив в гето от бетон.

Руси Чернев показа и своя екип от съидейници, за които политиката не е цел, а инструмент да се пребори безмълвното политическо статукво в Общинския съвет на Пловдив. „ Наложително е да стартираме същински спор за Пловдив и в него да участваме всички – будните жители, специалистите, урбанистите, експертите, обществениците. Този разговор ще водим почтено в името на децата и бъдещето на Пловдив. А когато реализираме съгласие за един нов публичен контракт, всички дружно ще поставим старания, с цел да реализираме фантазиите си “, съобщи още в обръщението си претендентът за кмет.

Представянето му продължи с видеоретроспекция на пътя на развиването и израстването на Руси Чернев в фотоси –  от началното учебно заведение и гимназията през казармата до редакторския стол в „ Марица “.

„ Пред вас е един заслужен човек. Приятели ме питат дали е непокътнат. Да, непокътнат е. Влизайки в политиката, му пожелаваме да остане подобен. А ние сме тук, с цел да му помогнем да полети “, съобщи неговата съученичка от „ Лиляна Димитрова “ инж. Ирина Минчева.

Топадвокатът Стефан Левашки, който е другар на Руси от казармата и част от Инициативния комитет за издигането му, показа: „ Руси е необикновено образован човек. Запозна ме с доста създатели и книги. Той е почтен, почтен и прочут. Смятам, че е заслужен претендент и би се справил с ръководството на нашия град “.

„ Той е рус и синеок, не е Ръсел Кроу, само че е различен гладиатор, който ще се бори за по-добър Пловдив “, сподели журналистката Илияна Караланова, която също е част от Инициативния комитет.

Председателят на Камарата на строителите Пламен Иванов уточни, че познава чудесно Руси като същински експерт на редакторския стол и журналистическия хоризонт. „ Сравнително мъчно се поверявам след толкоз години опит и разочарования, само че на Руси повярвах, уповавам се и другите да го създадат “, разяснява той.

Семпай Ганчо Ганев, който е инструктор по бойна подготовка на бойците от Съвместното командване на специфичните сили в Пловдив показа: „ Когато сме дружно с него, нещата се получават. Радвам се, че мога да го поддържа в това начинание. Искам той да е нашият лидер “, сподели Ганев.

Преподавателят по философия Иван Ананиев дефинира Руси като човек на високите цели, само че и реалист, подготвен управленец. „ Той е съумял човек и е запазил идеализма в себе си, запазил е безкористното си отношение. Винаги съм имал невероятна поддръжка от него в годините и знам, че е човек, на който постоянно мога да разгадавам “.

На огромният екран на сцената бяха изписани главните точки на програмата на претендента за кмет, които са показани и в печатното издание, чието заглавие е и слоганът на акцията: „ Ти можеш “.

Руси Чернев при представянето им показа, че е единственият претендент, който върви пешком в Пловдив и познава града, всяка улица, всеки квартал. Според него идващото ръководство на града би трябвало да се концентрира в решаването на следните проблеми:

1. Край на презастрояването.

2. Ред в трафика.

3. Редовен и комфортен публичен превоз.

4. Удобни улици и тротоари.

5. Паркомясто за всеки автомобил.

6. Парк на 10 минути от вкъщи.

7. Сигурност и ред.

8. Реформа на общинските сдружения и предприятия.

9. Електронна Община и намерено ръководство.

10. Място в яслите и градините за всяко дете.

11. Пари има за всичко, в случай че не се краде.

12. Пловдив – център на агломерация.

„ Никога няма да слага ползите на една група хора пред тези на множеството. Програмата ми е от 12 точки и желая вашата поддръжка за нея. Дайте избор за една същинския визия за това в какъв град би трябвало да живее и какъв ще го оставим за децата си “, бе безапелационен Чернев.

Официалното показване на претендента за кмет бе съпроводено от прелестните осъществявания на Василена Караманлиева под китарния акомпанимент на Николай Бобчев.  Събитието приключи с ослепително осъществяване на детето знамение от Пловдив – Елизабет Амбарцумян, която разтуптя сърцата на присъстващите с безконечната ария на Емил Димитров – „ Моя страна, моя България “.

Инициативен комитет:

Aлександър Тончев, кинезитерапевт

Доц. доктор Ангел Димитров, учител по стопанска система в ПУ „ Паисий Хилендарски ”

Анелия Алексиева, икономист

Боряна Йоцова, хотелиер

Владимир Дановски, сценичен режисьор

Ганчо Ганев, семпай, инструктор по бойна подготовка на 68-а бригада Специални сили

Д-р Георги Куманов, управител на лаборатории „ Рамус ”

Д-р Георги Касабов, управител на клиника „ Старт ”

Денис Димитров, управител на зала СИЛА

Димитър Инджов, колекционер на изобразително изкуство и филантроп

Димитър Кузманов, тенисист, рекордьор по победи за България за „ Дейвис къп ”

Д-р Динко Младенов, управител на клиника „ Медикус Алфа ”, създател на фондация „ Млади медици за България ”

Добринка Земярска, метролог

Дора Кононец, помощник-нотариус

Дора Рангелова, треньор по тенис

Иван Ананиев, преподавател

Иван Димов, предприемач

Иван Енев, началник на Музикален център-Пловдив

Ивелина Радева – икономист, създател и ръководител на фондация „ Грижа за живот България ”

Ивайло Русинов, треньор по лека атлетика

Ивайло Христов, артист в пловдивския трагичен спектакъл

Илия Костурски, предприемач, член на УС на Съюза на превозвачите

Илиян Александров, предприемач

Илияна Караланова, публицист

Илко Търпов, Директор на „ Екобус ”, учител във Висшето учебно заведение по превоз

Карамфила Шилева, логопед с деца със Специални просветителни потребности в Регионален  център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение – гр.Пловдив

Кирил Драганов, специалист по превоз

Костадин Гаров, самостоятелен общински консултант

Красимир Димовски, публицист

Красимир Трендафилов – бизнес в региона на рекламата

Красимира Дановска, музикант

Любен Хранов, художник

Максим Петков, служащ в металургията

Милка Абушева, шеф на магазин

Николай Стоянов, Зелени балкани

Д-р Окан Алиман, инванзивен кардиолог

Д-р Парашкев Цветков, онкохирург

Д-р Павел Томов, боен доктор

Павел Чемишанов, член на УС на Съюза на слепите

Пламен Иванов, Камара на строителите

Пламена Миткова, състезател, международен първенец на дълъг скок

Райчо Филев, предприемач

Руска Вълева, експерт по връзки

Станимир Кронев, IT експерт

Станимир Симеонов, публицист, водещ в ПОТВ

Станислав Сираков, предприемач

Стефан Левашки, юрист

Таня Месробович, треньор по плуване

Теменужка Търговска, бизнес анализатор

Цветелина Атанасова, учител
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР